08 juni 2012

Met dunne beentjes (nieuws, 2012)

TURKENFLAT INSPIREERT KUNSTENAARS

'Kressen zag het voor zich, een meisje met dunne beentjes, heen en weer glijdend op het zadel om bij de trappers te komen'. Een citaat uit de thriller 'Turkenflat' van Henk Apotheker, pagina 24 en 25 om precies te zijn.

De zin staat sinds kort gekalkt op een van de muren van een leegstaande flat in de wijk Malburgen in Arnhem-Zuid, waar ook 'Turkenflat' zich afspeelt. Er zijn overigens nog vele andere zinnen uit het boek in de woning te vinden. De muren, het plafond en de vloeren: ze zijn alle beschreven met passages uit de thriller van de Arnhemmer Henk Apotheker.

De beschilderde flat maakt onderdeel uit van het kunstproject Flat City. Het zijn de kunstenaars Willem Jakobs en Pieter Drift die zich lieten inspireren door de thriller, waarin een vierjarig Turks meisje spoorloos verdwijnt. Apotheker werd met het boek genomineerd voor de Gouden Strop 2000.

De flat is overigens zaterdag 9 en zondag 10 juni te bezichtigen. Tijdens de jaarlijkse Atelierdag Malburgen exposeren kunstenaars in de oude flat aan de Paardebloemstraat. Het kunstproject van Jakobs en Drift is overigens geen lang leven beschoren: Het gebouw wordt deze zomer nog afgebroken.

(Bron: o.a. website Pieter Drift)

1 opmerking:

Pieter zei

Dank voor de aandacht voor ons project. Dat voelt goed.