28 juni 2012

Gesignaleerd 146 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

ANN CLEEVES - REDDENDE ENGEL

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt dinsdag 3 juli 'Reddende engel' van Ann Cleeves, een nieuw deel in de serie over rechercheur Vera Stanhope.

Als Julia Armstrong laat thuiskomt van een avondje uit treft ze het levenloze lichaam van haar zoon in bad aan. Op het water drijven wilde bloemen. Inspecteur Vera Stanhope leidt het onderzoek. De jongen blijkt gewurgd te zijn. Waarom moest hij dood en waarom presenteert de moordenaar zijn slachtoffer op deze manier?

Dan wordt een jonge vrouw in een kleine poel tussen de rotsen aan de kust gevonden, wederom bestrooid met bloemen. Vera moet zo snel mogelijk de link tussen deze twee moorden zien te vinden voordat er nog een slachtoffer valt. Alle betrokkenen zullen hun diepste geheimen moeten delen. Ondertussen bereidt de moordenaar een nieuw en prachtig watergraf voor...

Ann Cleeves groeide op in een dorpje in North Devon, waar haar vader leraar was. Ze studeerde aan de universiteit van Sussex, waarna ze een baan kreeg bij de kinderbescherming en later bij een vrouwenopvangcentrum. Vanaf 1997 is ze werkzaam als reclasseringsambtenaaar. In 1983 begon ze met het schrijven van thrillers en detectives. Ze heeft inmiddels 22 boeken op haar naam staan.

Ann Cleeves - Reddende engel. Vertaling: Erik de Vries. Uitgeverij A.W. Bruna, 269 pag., € 17,95. ISBN: 978 94 005 0100 3

Geen opmerkingen: