10 mei 2012

Wordt verwacht 294 (nieuws, 2012)

'THE FIRM' IN WASHINGTON

Af en toe zijn de verwachtingen rond een nog te verschijnen boek zo hooggespannen dat meerdere uitgeverijen de vertaalrechten wel willen kopen. En dan moet er een veiling komen. Zo ging het ook met de politieke thriller 'De 500' van de Amerikaan Matthew Quirk. Er streden zes partijen om de rechten van 'De 500' en uiteindelijk ging uitgeverij Unieboek | Het Spectrum ermee aan de haal. Haar onderdeel Van Holkema & Warendorf brengt het boek in juni 2012 op de markt.

'De 500' is trouwens ook al verkocht aan een filmproducent. 20th Century Fox verwierf voor een fiks bedrag de filmrechten.

,,Dit is 'The Firm' van John Grisham, maar dan gesitueerd in Washington - en met veel meer actie'', blurbt bestsellerauteur James Patterson over de eersteling van Quirk. En zeker wat het eerste deel van zijn quote betreft, heeft Patterson wel een punt.

Mike Ford is een student met torenhoge schulden, wiens problemen in een klap opgelost lijken te zijn als hij van Harvard wordt geplukt om aan de slag te gaan bij de Davies Group, een invloedrijk en prestigieus consultancybureau. De specialiteit van deze firma is het beïnvloeden van de vijfhonderd machtigste mensen in Washington.

Henry Davies, naar wie de onderneming is vernoemd, kent iedereen die ertoe doet. Belangrijker nog: hij kent hun diepste geheimen. Nu is hij op zoek naar een protégé om hem te helpen bij zijn grootste en gevaarlijkste deal - en Mike lijkt hiervoor de aangewezen persoon. Mike raakt al snel hopeloos verstrikt in een web van macht en corruptie, waaruit geen ontsnapping mogelijk lijkt.

Matthew Quirk studeerde geschiedenis en letterkunde aan Harvard. Daarna ging hij aan de slag bij de krant The Atlantic, waar hij schreef over tal van onderwerpen, waaronder opiumhandel en vervolgingen van terroristen en internationale bendes. Quirk woont in Washington DC.

Andere nieuwe titels:

Kate Mosse - 'Citadel' (september 2012). Een verhaal over passie en moed, over mensen die bereid zijn alles op te offeren voor hun idealen, aldus de uitgever. Nadere informatie ontbreekt.
Jeffery Deaver - 'Idolaat' (juli 2012). Kayleigh is een wereldberoemde singer-songwriter en Edwin haar grootste fan. Als Kayleigh een van zijn brieven beantwoordt met een standaardbrief en afsluit met 'kusjes, Kayleigh', weet Edwin zeker dat ze ook van hem houdt en dat ze haar nieuwe hit voor hem heeft geschreven. Niets wat Kayleigh en haar advocaten tegen hem zeggen kan hem van het tegendeel overtuigen. Dan komt een van Kayleighs crewleden op gruwelijke wijze om het leven.

Geen opmerkingen: