18 mei 2012

Gesignaleerd 134 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

GILLIAN FLYNN - DONKER HART

Bij uitgeverij Boekerij is verschenen 'Donker hart', de derde thriller van de Amerikaanse Gillian Flynn.

Nick en Amy zijn vanwege de crisis gedwongen om van New York terug te verhuizen naar Nicks deprimerende geboortestad Carthage, in Missouri. Wanneer Amy spoorloos verdwijnt op hun derde trouwdag, verdenkt de politie Nick onmiddellijk. Amy's vrienden onthullen dat ze zwanger was, en dat Nick daar allesbehalve blij mee was. Alle signalen wijzen erop dat Nick iets met haar verdwijning te maken heeft, zeker als bekend wordt dat hun huwelijk op knappen stond en hij al ruim een jaar een verhouding had met een van zijn studentes.

Maar Nicks kant van het verhaal is, uiteraard, anders. Ja, hij was vervreemd geraakt van zijn eigen leven, van zijn vrouw en van zijn werk. Maar hij zweert dat hij onschuldig is, en gaat daarom zelf op onderzoek uit. Terwijl Nick verwoede pogingen doet om erachter te komen wie hem probeert dwars te zitten, vraagt de lezer zich af: wie is écht te vertrouwen?

Gillian Flynn is tv-recensent bij Entertainment Weekly en debuteerde in 2006 met haar thriller 'Teerbemind', waarmee ze twee CWA Dagger Awards won; voor het eerst dat één boek werd bekroond met twee Daggers. Daarna verscheen in 2010 de thriller 'Duisternis'.

Gillian Flynn - Donker hart. Vertaling: Hanneke van Soest en Herman van der Ploeg. Uitgeverij Boekerij, 447 pag., € 19,95. ISBN: 9789022562260

Geen opmerkingen: