02 mei 2012

Beproefd recept (nieuws, 2012)

KATE MOSSE OOK IN FELIX MERITIS

De line-up van de Avond van het Spannende Boek, op donderdag 31 mei in zalencentrum Felix Meritis in Amsterdam, is vandaag uitgebreid met Kate Mosse. De Britse schrijfster van thrillers die zich zowel in het verleden als het heden afspelen, is bekend van bestsellers als 'Het verloren labyrint' en 'De vergeten tombe'. Ze zal op de 'Avond' wat meer vertellen over haar thriller 'Citadel', die in september uitkomt. Overigens was Mosse al uitgenodigd voor de 'Avond' in 2011, maar moest toen wegens familieomstandigheden verstek laten gaan.

De Avond van het Spannende Boek teert op een beproefd recept, er zijn vooralsnog geen verrassende, nieuwe elementen in het programma te ontdekken. Het is veel van hetzelfde. Zo is er de uitreiking van de Gouden Strop en die van de Schaduwprijs, een onderdeel dat - al bijna traditiegetrouw - wordt gepresenteerd door Isolde Hallensleben.

Simone van der Vlugt schreef het geschenkboek voor de Maand van het Spannende Boek en vertelt aan Boeken-presentator Wim Brands over haar werk. Presentator Joost Karhof doet het woord tijdens de schrijfworkshop van Judith Visser, Alex van Galen en Esther Kreukniet.

Verder is er opnieuw een demonstratie van onderzoeksmethodes door het Nederlands Forensisch Instituut en buigt de Literaire rechtbank zich dit jaar over 'Bonita Avenue' van Peter Buwalda.

Website Crimezone heeft kenners (opmerkelijk veel auteurs, redacteuren van uitgeverijen, verzamelaars en een handjevol recensenten) gevraagd titels te noemen voor een Canon van de Misdaadliteratuur. Lezers kunnen daar binnenkort een stem op uitbrengen. De lijst, die uiteindelijk vijftig 'meesterwerken' moet tellen, wordt op de Avond bekendgemaakt. Tomas Ross en Charles den Tex hebben toegezegd de presentatie bij te wonen.

De avond wordt afgesloten met muziek.

Geen opmerkingen: