27 mei 2012

Gesignaleerd 136 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

M.P.O. BOOKS - DE DOOD VAN CALLISTA DE VRIES

Bij uitgeverij De Leeskamer is verschenen 'De dood van Callista de Vries', de zevende misdaadroman van M.P.O. Books.

Een duikteam van de marine vindt het lijk van Callista de Vries, een vrouw met, naar later blijkt vele geheimen. Rechercheur Bram Petersen onderzoekt met zijn team het ongelukkige einde van de vrouw. Tot haar dood woonde ze in een studentenhuis in de stad Utrecht. In de dagen voor haar dood deed ze tegenstrijdige uitspraken. Volgens haar vriend zou ze bij hem in het Zuid-Hollandse Leimuiden gaan wonen. Anderen beweren echter dat ze haar verkering had uitgemaakt en dat ze doodsbang was voor haar ex.

Het verhaal speelt zich afwisselend op de Utrechtse Heuvelrug en in de stad Utrecht af. Ook is er een aanslag aan de Zeeuwse kust, terwijl de hoofdverdachte onder de rook van Leiden woont.

M.P.O. Books (1972), pseudoniem van Marco Books, debuteerde in 2004 met 'Bij verstek veroordeeld'. De in Doorn woonachtige Books schrijft een reeks verhalen met in de hoofdrollen rechercheur Petersen van het district Heuvelrug, en zijn assistent Ronald Bloem. 'De dood van Callista de Vries' is de opvolger van 'Dodelijke hobby', dat Books als gratis e-book beschikbaar stelde. Die titel is meer dan 42.000 keer gedownload.

Zoals bij zijn eerdere boeken het geval was, vertelt Books ook nu via YouTube over zijn nieuwste boek:M.P.O. Books - De dood van Callista de Vries. Uitgeverij De Leeskamer,256 pag., € 17,95. ISBN: 978-90-8606-031-3

Geen opmerkingen: