20 mei 2012

Heldendom (nieuws, 2012)

FILM OVER IAN FLEMING IN DE MAAK

De opnamen voor de nieuwe James Bond-film 'Skyfall' zijn in volle gang, maar er staat ook een film over de geestelijk vader van agent 007 op stapel. Regisseur Duncan Jones, de zoon van David Bowie, is aangetrokken om een 'biopic' te maken over Ian Fleming (foto), wiens leven even opwindend was als dat van de held die hij creëerde.

Ian Lancaster Fleming diende als spion voor de Britse marine tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij raakte betrokken bij meerdere operaties. Een belangrijke hiervan was de door Fleming ontwikkelde 'Operation Goldeneye', die ervoor moest zorgen dat de Britten nog steeds via Gibraltar konden communiceren als Spanje zich eventueel bij de Asmogendheden zou aansluiten.

,,Fleming was getuige van pure heldendom'', aldus Jones tegenover Variety. ,,En hij zag wat kwade geesten konden uitrichten. En toen de oorlog was afgelopen, begon hij met het schrijven van fictie. De belangrijkste vraag voor mij is: waar eindigde Ian Fleming en begon Bond?''

Jones zoekt momenteel acteurs voor de film, die is gebaseerd op de biografie 'Ian Fleming, the Man Behind James Bond' van Andrew Lycett.

(Bron: Variety)

Geen opmerkingen: