31 mei 2012

Papier hier (nieuws, 2012)

STEPHEN KING STORT ZICH OP WHODUNIT

De Amerikaanse bestsellerauteur Stephen King, meester van de horror, komt volgend jaar met een onvervalste misdaadroman. Hij heeft met uitgeverij Hard Case Crime een deal gesloten voor het schrijven van de whodunit 'Joyland'. Het boek moet in juni 2013 in de Amerikaanse boekschappen liggen.

King was al vroeg een pleitbezorger van het fenomeen e-book. Maar 'Joyland' zal allesbehalve digitaal worden. In een verklaring stelt King dat hij zulke fijne herinneringen had aan het lezen van misdaadverhalen in zijn jeugdjaren, dat zijn nieuwe misdaadroman alleen maar in print mag verschijnen. King-fans zullen dus een écht boek moeten kopen.

Hard Case Crime is een imprint van uitgeversconcern Titan Books. De uitgeverij bracht eerder boeken van Mickey Spillane, Lawrence Block en Pete Hamill op de markt. King bracht eerder al 'The Colorado Kid' uit bij Hard Case Crime.

2 opmerkingen:

Guido Huisintveld zei

Het ECHTE boek komt weer terug, net als de elpee. :-)

Patrick Tingen zei

Ik denk eerder dat King inmiddels weet hoe snel een ebook via torrentsites verkrijgbaar is. En als ze daar op staan, maken ze een boogje rond zijn bankrekening. Lijkt me vervelend als auteur.