30 mei 2012

Ademnood (nieuws, 2012)

DEON MEYER SCHRIJFT BESTE THRILLER VAN HET JAAR, VOLGENS VN

13 uur van Deon Meyer is de 'VN-Thriller van het Jaar'. De jury van Vrij Nederland heeft de thriller van de Zuid-Afrikaanse auteur gekozen uit 380 nieuwe spannende boeken.

De recensenten bekroonden zeven titels met het maximum van vijf sterren. Een jury onder leiding van Frits van Exter koos daaruit de allerbeste, de VN-Thriller van het jaar, '13 uur' dus. De jury: ,,De vertelde tijd in zijn 13 uur bedraagt precies dertien uur. In dat tijdsbestek moeten twee moorden en een verdwijning worden opgelost. Op alle criteria scoort Deon Meyer hoog. (…) Meyer vertelt het extreem snel, verhaalstukjes duren vaak maar enkele alinea's en tot het eind blijven ze in een vlecht met elkaar verweven. De stijl die naar adem doet happen past precies bij het gegeven dat er een meisje is dat nog op de vlucht is. Du moment, een heel boek lang. Meyer vertelt de avonturen van Bennie Griessel in een vaart die de jury ongekend vindt.''

De overige titels met 5 sterren zijn: R.J. Ellory met 'De helden van New York', Stephen King met '22-11-63', Jo Nesbø met 'De schim', Ferdinand von Schirach met 'Schuld', Charles den Tex met 'De vriend' en Domingo Villar met 'Het strand van de verdronkenen'.

(Bron: VN)

Geen opmerkingen: