23 mei 2012

Van de transfermarkt (nieuws, 2012)

BOEKERIJ ZIET DUO HOOGSTRAATEN VERTREKKEN

Het schrijversechtpaar Marianne en Theo Hoogstraaten heeft de samenwerking met uitgeverij Boekerij/Meulenhoff beëindigd. Het duo heeft onderdak gevonden bij thrilleruitgever Verbum Crime van Ilse Karman.

Ontwikkelingen bij Boekerij/Meulenhoff hebben de Hoogstraatens doen besluiten naar een andere uitgever om te zien. ,,Bij Boekerij/Meulenhoff heeft zich het afgelopen jaar een reorganisatie voltrokken waarbij nogal wat mensen die we goed kenden zijn vertrokken of zijn ontslagen'', schrijft het duo op hun site. ,,Nadat ook vorige maand onze uitgeefster, met wie we altijd bijzonder prettig hebben samengewerkt, vertrok, werd ons duidelijk dat onze toekomst niet bij Boekerij/Meulenhoff zou liggen. En dat op het moment waarop we net een super actueel manuscript klaar hadden, dat er ons inziens om schreeuwde om te worden uitgegeven.''

Volgens het stel bleken meerdere uitgevers genegen hun boeken op de markt te brengen. Ze kozen uiteindelijk voor Verbum Crime. ,,Ilse Karman liet ons binnen een week weten dat ze het manuscript al in september wilde uitgeven.'' De nieuwe thriller heet 'Kinderspel'. Een thriller met een actuele invalshoek: een aanhanger van de ideeën van Anders Breivik slaat in Nederland toe. Hij gijzelt het dochtertje van tandarts Sylvia om maximale aandacht te krijgen voor zijn extreme gedachtegoed.

Geen opmerkingen: