25 mei 2012

Literatuur met spanning (nieuws, 2012)

KISLING & VERHUYCK NA 'ZWARTE KANT' WEER SOLO

Na gezamenlijk vier spannende romans te hebben geschreven, gaan Corine Kisling en Paul Verhuyck, wat het schrijven betreft, ieder een andere kant op. Dat zegt het schrijversechtpaar in een interview met BN/De Stem.

Antwerpenaar Verhuyck en de Rotterdamse Kisling schrijven sinds 2007 samen romans. Ze begonnen met Het leugenverhaal dat de Zeeuwse Boekenprijs won. Daarna kwamen 'De Kwelgeest' en 'De Duim van Alva' die voor de Gouden Strop werd genomineerd. Nu ligt hun vierde gezamenlijke roman in de winkel. 'Zwarte Kant' heet het boek.

De misdaad is belangrijk in hun boeken, maar niet het hoofdbestanddeel. Naast spanning is ook historie belangrijk, zegt het duo. ,,In 'Zwarte Kant' gaan we terug naar de Franse revolutie.'' Het verhaal speelt zich af in de Dordogne en in Amsterdam.

Het echtpaar benadrukt dat het literatuur schrijft waarin de nodige spanning verwerkt wordt. Ze zeggen nog voldoende materiaal te hebben voor zeker nog twee duoromans. ,,Maar we hebben nu besloten om na Zwarte Kant eerst weer ieder afzonderlijk een roman te schrijven. Daarna zien we wel weer.''

(Bron: BN/De Stem)

Geen opmerkingen: