03 mei 2012

Gesignaleerd 130 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

DAVID BALDACCI - ONSCHULDIG

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt dinsdag 8 mei 'Onschuldig', een nieuwe thriller van bestsellerauteur David Baldacci. Naast de reguliere paperback verschijnt het boek ook als een speciale uitgave voor dyslectici.

Will Robie werkt als huurmoordenaar voor de Amerikaanse overheid. Zijn nieuwe doelwit wordt gezien als een vijand van de Verenigde Staten, hoewel diens schuld nooit kan worden bewezen. Voor Robie is het een eenvoudige klus die geen problemen zou moeten opleveren. Maar bij het verlaten van de plaats van de moord, doet hij iets waarvan hij weet dat het hem in de problemen zal brengen. Hij redt het leven van een meisje.

Het meisje blijkt te zijn weggelopen uit een tehuis en Robie brengt haar naar de politie, waar hij hoort dat de ouders van het meisje zijn verdwenen. Als hij besluit het meisje in de gaten te houden, weet hij dat hij uiterst behoedzaam moet opereren. Een van de politierechercheurs vermoedt namelijk dat er een verband bestaat tussen de moord en het meisje. Wanneer Robie in het verleden van het meisje duikt, stuit hij op een doofpotaffaire die te maken heeft met de verdwijning van de ouders van het meisje. Een vies zaakje dat zich uitstrekt tot in de hoogste regionen van de macht.

David Baldacci heeft twintig thrillers en drie romans op zijn naam staan. Met zijn Wish You Well Foundation strijdt Baldacci samen met zijn vrouw Michelle al jaar en dag tegen analfabetisme. In 1996 debuteerde hij met 'Het recht van de macht' en vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven.

Baldacci's werk is in 45 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht. Zijn debuut 'Absolute Power' werd in 1997 verfilmd door en met Clint Eastwood.

David Baldacci - Onschuldig. Vertaling: Hugo Kuipers en Jolanda te Lindert. Uitgeverij A.W. Bruna, 368 pag., € 19,95. ISBN: 978 94 005 0113 3

Geen opmerkingen: