09 mei 2012

Wordt verwacht 293 (nieuws, 2012)

ERFELIJK BELAST

Drie jaar geleden won Els Kerkhoven de Spannende Verhalenwedstrijd van het weekblad Libelle. De jury oordeelde destijds dat haar verhaal 'een authentieke stem' heeft, waarin 'de personages tot leven' komen.

Drie jaar later, in augustus 2012, verschijnt het thrillerdebuut van Kerkhoven, getiteld 'Gifdochters', bij uitgeverij Sijthoff. En daarin leggen heel wat personages juist het loodje.

Het leven van Rosalie neemt een plotselinge wending als ze de zorgvuldig geheim gehouden geschiedenis van haar familie ontdekt. Ze vindt correspondentie en daaruit blijkt iets angstaanjagends: er zitten moordenaars in haar familie, allemaal vrouw, allemaal erfelijk belast met een onbedwingbare drang tot doden. Maar wat beweegt de vrouwen om tot fataal handelen over te gaan? En kruipt Rosalies bloed uiteindelijk ook waar het niet gaan kan?

Els Kerkhoven werkt als etaleuse bij diverse modehuizen. Bij het schrijven van Gifdochters vroeg ze zich af wat er voor nodig is om iemand af te laten glijden. ,,Is het de omgeving waarin je opgroeit, de verkeerde mensen met wie je omgaat of is het genetisch bepaald?''

Andere nieuwe titels:

Jonathan Kellerman - 'De mysterieuze vrouw' (juni 2012). Tijdens een avond in een bar in Beverly Hills raken forensisch psycholoog Alex Delaware en zijn vriendin Robin geïntrigeerd door een knappe vrouw, die, alleen aan een tafeltje, duidelijk op iemand zit te wachten. Twee dagen later wordt ze vermoord aangetroffen, met een verminkt gezicht.
Tana French - 'In eigen hand' (september 2012). Een eind buiten Dublin ligt een nieuwbouwwijk, die door de crisis maar half afgebouwd is. In een van de huizen wordt een bloedbad aangetroffen. Vader is doodgestoken, twee kinderen verstikt. De moeder moet naar intensive care.
Iris & Roy Johansen - 'Onmisbaar' (juli 2012). Coproductie van moeder Iris en zoon Roy. Computertechnologe Rachel Kirby heeft een zus, Allie, die ongeneeslijk ziek is. Ze lijdt aan een zeldzame aandoening van haar zenuwstelsel en zal spoedig overlijden als er geen medicijn wordt gevonden. Op een dag krijgt Rachel een e-mail. Een archeoloog heeft in Egypte een aanwijzing gevonden voor een geneesmiddel tegen Allies ziekte.
Mary Higgins Clark - 'Het geheim van haar vader' (september 2012). Mariah Lyons ontdekt het levenloze lichaam van haar vader Jonathan. De 70-jarige theoloog is in zijn studeerkamer vermoord. Mariahs moeder Kathleen zit, volkomen verward, verstopt in een kast met het moordwapen in haar hand. Mariah gaat op onderzoek uit.

Geen opmerkingen: