07 mei 2012

Gesignaleerd 132 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

ANDERS DE LA MOTTE - GAME

Bij uitgeverij is verschenen Game, het thrillerdebuut van de Zweed Anders de la Motte.

Henrik 'HP' Petterson, kleincrimineel van beroep, zit in de trein naar Stockholm. Op de zitplaats naast hem vindt hij een gloednieuwe mobiele telefoon, die een direct aan hem gerichte uitnodiging blijkt te bevatten voor deelname aan een spel. HP kan de belofte van spanning en snel geld verdienen niet weerstaan.

Al gauw neemt Het Spel HP's leven over. Wat eerst een grap leek, blijkt al snel een gevaarlijk crimineel spel. HP raakt betrokken in een complot waarvan hij de gevolgen niet meer kan overzien.

Rebecca Normén is alles wat HP niet is: ze heeft haar leven op orde en maakt snel promotie bij het beveiligingsbureau waar ze werkt. Dat succesvolle leven wordt grondig verstoord als iemand anonieme briefjes en oproepen voor haar achterlaat met informatie die niemand had kunnen hebben.

Anders de la Motte (1971) werkte acht jaar als politieagent in Stockholm, voordat hij veiligheidsfunctionaris op IT-gebied werd. Tegenwoordig is hij security manager bij Dell voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Met Game won De la Motte de prijs voor het beste Zweedse thrillerdebuut van 2010. Er volgen nog meer titels met HP in de hoofdrol, te weten 'Buzz' en 'Bubble'.

Anders de la Motte - Game. Veraling: Clementine Luijten. Uitgeverij De Geus, 349 pag., € 15,00. ISBN: 978 90 445 1916 7

Geen opmerkingen: