21 mei 2012

Waar was ik? (nieuws, 2012)

ALEX VAN GALEN LEEST MET U MEE

Bij uitgeverij A.W. Bruna is de nieuwe thriller van de Eindhovense scenarioschrijver Alex van Galen verschenen: 'Ideale ouders'. Het is, meldt de uitgever, een thriller over de liefde, het egoïsme en de hulpeloosheid van moderne ouders. En en passant wordt het adoptietaboe aan de kaak gesteld. En da's toch ook mooi meegenomen.

Behalve in print verschijnt 'Ideale ouders' ook als e-book met een opmerkelijk extra: de 'Waar was ik?'-functie. Met 'Waar was ik?' kan de lezer zijn of haar geheugen in no-time weer opfrissen dankzij een korte samenvatting van het boek. Met één klik de lezer terug naar het hoofdstuk en kan hij verder lezen. De samenvattingen groeien met het boek mee, wat niet betekent dat de samenvattingen ellenlang worden naarmate men vordert in het boek.

Het verhaal: Vijftien jaar geleden stond Fabienne haar baby onder dwang af aan onbekenden. Inmiddels is ze een gevierd filmactrice en probeert ze het gemis van haar kind te verwerken. Als ze erachter komt dat de jongen nog leeft, probeert ze contact met hem te zoeken. Maar zijn adoptieouders weigeren haar elke toegang. Tot overmaat van ramp gaat ook Fabiennes gewelddadige ex-vriend zich ermee bemoeien. Dan verdwijnt de jongen.

De trailer van 'Ideale ouders':
Alex van Galen (Eindhoven, 1965) studeerde literatuurwetenschap in Utrecht. Hij schreef het scenario van van tientallen televisieseries als Rozengeur & Wodka Lime en 't Zonnetje in Huis. Hij verkocht zijn filmscript Bullitz aan Hollywood, maar van een film is het er tot dusver niet gekomen. Ook van zijn tweede roman, Duivelssonate, werden de filmrechten verkocht. Verder is Van Galen voorzitter van de stichting Hand in Hand Nederland, een humanitaire organisatie die hulp geeft aan slachtoffers van natuurrampen.

Geen opmerkingen: