29 mei 2012

Gesignaleerd 138 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

CORINE HARTMAN - STORMVLOED

Bij uitgeverij Karakter is verschenen 'Stormvloed', een nieuwe thriller van Corine Hartman.

Vonne Hollmanns wereld stort in als bij haar man Rudi een terminale vorm van kanker wordt geconstateerd. Ze wil hem verzorgen, de tijd die hun rest samen doorbrengen, maar dat wordt haar niet gegund. Rudi leidt een gecompliceerd onderzoek naar een moord in een naburig kasteel, waarin een religieuze commune is gevestigd. Onder de bezielende invloed van charismatisch leider Jesjoea geloven diens volgelingen in een spoedig catastrofaal wereldeinde, maar ook in een nieuw, verlicht leven daarna. En daarbij is een van de leden ook nog eens hun dochter Nadia…

Om haar gezin bij elkaar te houden neemt Vonne haar intrek in de Zuid-Limburgse commune. Daar overheersen inmiddels verbijstering en angst: het lijkt erop dat de moordenaar binnen de eigen gemeenschap moet worden gezocht. Zullen er meer slachtoffers volgen? Paniek kruipt langzaam maar zeker onder Vonnes huid als de dader steeds dichter bij lijkt te komen.

Corine Hartman begon in 1994 met een eigen reclamebureau. In 2000 is ze de opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gaan volgen. Eind 2004 studeerde ze af, met als specialisatie de studierichting scenarioschrijven. In maart 2007 debuteerde ze met 'Schone kunsten' en vanaf dat moment is ze fulltime auteur.

Corine Hartman - Stormvloed. Uitgeverij Karakter, 319 pag., € 15,00. ISBN: 978 90 4520 126 9

Geen opmerkingen: