30 december 2009

Wordt verwacht 160 (nieuws, 2009)

HET GEVAAR VAN 'HET NIEUWE RUSLAND'

De Amerikaanse voormalige CNN-journalist Daniel Silva (1960) debuteerde in 1997 magistraal met de thriller 'De onwaarschijnlijke spion'. Inmiddels heeft hij een dozijn thrillers op zijn naam staan. Nummer elf, getiteld 'De Moskou regels', verschijnt in april 2010 bij uitgeverij De Vliegende Hollander.

De uitgever noemt Silva's boek een 'actuele spionagethriller over het gevaar van het nieuwe Rusland'. De gewelddadige dood van een journalist leidt Gabriel Allon, restaurator en voormalig Israëlisch geheim agent, naar Rusland. Hij komt terecht in het 'nieuwe' Moskou, waar hij het moet opnemen tegen Ivan Kharkov, een steenrijke Russische oligarch en wapenhandelaar, die op het punt staat Al Qaida te voorzien van een partij geavanceerde Russische luchtdoelraketten.

Aan Allon de taak om de deal te dwarsbomen. Als hij faalt moet de wereld zich voorbereiden op de dodelijkste terroristische aanval sinds 11 september 2001.

Silva wordt wel eens vergeleken met grootmeesters als John le Carré en Graham Greene. De schrijver liet Gabriel Allon voor het eerst opdraven in zijn vierde thriller, 'De perfecte moordenaar'. De voormalige geheim agent dook daarna in alle boeken van Silva op. Na het succes van zijn debuut, stapte Silva nog hetzelfde jaar op bij CNN en legde zich fulltime toe op het schrijven. Zijn thrillers zijn in 25 talen verschenen.

Andere nieuwe titels:

Valerio Evangelisti - 'Nostradamus. Het verraad' (maart 2010). Historische thriller rond filosoof en astroloog Nostradamus, die geplaagd wordt door een angsaanjagende voorspelling.
Frank Tallis - 'Wiener bloed' (mei 2010). 1902. Wenen is in de greep van een wrede seriemoordenaar met een hang naar mystieke symbolen.

Geen opmerkingen: