14 december 2009

Geen voorwaarden (nieuws, 2009)

'WEDUWE' LARSSON WEIGERT MILJOENEN

Eva Gabrielsson, de vrouw die meer dan dertig jaar samenleefde met de Zweedse succesauteur Stieg Larsson, heeft de 2 miljoen euro geweigerd die haar door de vader en broer van Larsson waren aangeboden. Dit meldt de website De Papieren Man op basis van berichtgeving van het Zweeds persbureau TT.

Nadat de na zijn dood razend populair geworden thrillerauteur van de Millenium-trilogie in 2004 onverwacht op 50-jarige leeftijd stierf, bepaalde een rechter dat de erfenis naar vader en broer zou gaan. Met het internationale succes van de boeken en de verfilming ervan gaat het ondertussen over een miljoenenbedrag. Stieg Larsson had geen testament, was niet getrouwd en 'weduwe' Eva Gabrielsson kreeg daarom niets. Ze was daar heel boos over, vertelde ze in eerdere interviews in de Zweedse media.

,,We hadden haar de som aangeboden zodat ze financieel comfortabel zou kunnen leven'', verklaarde broer Joakim Larsson. Hij zei erbij dat er geen voorwaarden aan het bod waren gekoppeld. Larssons vader en broer deden het aanbod omdat ze 'het moe waren om telkens weer te worden afgeschilderd als de 'bad guys' in de hele geschiedenis' rond de erfenis. De advocaat van Gabrielsson zegt dat ze de discussie over de nalatenschap niet publiekelijk of via de media wil oplossen. Zie hier en hier voor eerdere berichtgeving over de strijd om de Larsson-miljoenen.

(Bron: De Papieren Man)

Geen opmerkingen: