13 december 2009

Wordt verwacht 155 (nieuws, 2009)

UITGEKIEND COMBINATIESPEL VAN NANNE

Gerard Nanne zou de geïnteresseerde thrillerfan kunnen kennen van inmiddels acht politieromans. Voor het eerst zal de Noord-Hollandse metselaar-schrijver ook publiceren onder de naam van Nanne Harkema. Dat doet hij in combinatie met schrijfster-journaliste Connie Harkema. De twee komen - lekker uitgekiend vlak voor het WK in Zuid-Afrika - in mei 2010 bij uitgeverij Ellessy Crime met de voetbalthriller 'Buitenspel'.

In het boek krijgt de pas aan de School voor Journalistiek afgestudeerde Matty Cremer een droombaan aangeboden bij het weekblad Voetbal International. Haar eerste opdracht wordt een interview met de Noorse Henning Brauer. De topvoetballer is recent aangetrokken door Feyenoord en ontwikkelt zich daar als de meest talentvolle en spraakmakende speler van het elftal. Dat zijn talent ook in de rest van de wereld niet onopgemerkt is gebleven, blijkt al snel als het Spaanse Real Madrid bereid is deze sterspeler voor maar liefst vijfennegentig miljoen euro over te nemen.

Wanneer Matty de eer krijgt deze superster te mogen interviewen streelt dat haar ego en ze wil er dan ook alles aan doen deze opdracht tot een goed einde te brengen.
Maar alles loopt anders dan dat ze zich in haar dromen had voorgesteld. Als ze op de afgesproken plaats in het Grand Hotel verschijnt, treft ze Henning Brauer vermoord aan op zijn hotelkamer. Vanaf dat moment zal Matty's leven nooit meer hetzelfde zijn. Als belangrijkste getuige en journaliste raakt ze betrokken bij de zaak en bijt ze zich vast in het onderzoek.

Is het de fanatieke aanhang van Feyenoord die het vertrek van troetelkind Brauer niet accepteert? Blijkt Brauers afgewezen zaakwaarnemer schuldig aan zijn dood? Of moet de schuldige binnen de directie van Feyenoord worden gezocht? Veel vragen die wellicht alle beantwoord zullen worden in deze thriller die zijn grand finale tijdens een uitzending van Pauw & Witteman beleeft.

Gerard Nanne (Velsen, 1949) debuteerde in het najaar van 2002 met 'Het lied van de Lijster'. In dat debuut en in de vijf boeken die volgden speelden inspecteur Frank Benders en zijn assistente Paula van Es de hoofdrol. Half november verscheen 'De man van Imelda', na 'Het stille kwaad' de tweede thriller waarin inspecteur Jillian Blom de hoofdrol speelt.

Connie Harkema woont sinds enkele jaren gedeeltelijk in Warns (Friesland), waar ze een atelier heeft. In Gouda – haar andere woonplaats – maakt ze vooral journalistieke producties en redigeert ze boeken voor een uitgeverij.

Geen opmerkingen: