01 december 2009

Wordt verwacht 152 (nieuws, 2009)

'DOODZONDE' WIJKT VOOR 'LICHTVAL'

Haar nieuwste thriller zou de titel 'Doodzonde' dragen, over een idealistisch genootschap op een Waddeneiland gaan en dit jaar verschijnen. Maar schrijfster Nicolet Steemers heeft dit verhaal even in de ijskast geparkeerd en gekozen voor een ander spannend boek. Die thriller, de derde na 'Het Hart en de Moordkuil' (2006) en 'Zachte Heelmeesters' (2007), heet 'Lichtval' en wordt in februari 2010 door uitgeverij L.J. Veen uitgebracht.

Ook 'Lichtval', volgens de schrijfster 'een thriller over ambitie, verraad en liefde', speelt zich op een Waddeneiland af. De verhoudingen binnen de acteursfamilie Lorenz staan onder zware druk sinds Ellis, de oudste dochter, twee jaar geleden is verongelukt. Wat is er precies gebeurd in de nacht dat ze van de vuurtoren viel? Nooit was Aline van plan nog eens voet te zetten op het Waddeneiland waar zich de ramp heeft voltrokken. Totdat ze gebeld wordt met de mededeling dat de familie heeft besloten de as van haar zus op Ameland te verstrooien.

Met tegenzin keert Aline terug naar het vakantiehuis van haar ouders. De herinnering aan de gebeurtenissen die ze twee jaar lang heeft proberen te verdringen, komt met elke lichtbundel die de vuurtoren over het eiland laat gaan meer naar boven. Door welke herinneringen wordt haar andere zus Masha gekweld? En welke rol heeft haar broer Jules gespeeld?

Nicolet Steemers werd geboren in Hengelo en studeerde klassiek gitaar aan het Twents Conservatorium en begon in 2001 als freelance journalist voor het dagblad de Twentsche Courant Tubantia en later ook de Gelderlander. Ze vertaalde toneel (o.a. veel van Neil Simon) en werken van Mark Twain en Graham Greene. Ze won enkele verhalenwedstrijden en besloot aan een roman te werken, met de thriller 'Het Hart en de Moordkuil' als resultaat.

Geen opmerkingen: