30 december 2009

Van het scherm lezen (nieuws, 2009)

TRILOGIE LARSSON OOK ALS E-BOOK GEWILD

De (papieren) thrillers van de Zweedse misdaadauteur Stieg Larsson zijn dit jaar ongekend populair, maar ook de digitale variant van zijn boeken is gewild. Wat heet: zijn Millenniumtrilogie was dit jaar het meest verkochte e-book. In Nederland zijn in 2009 zestigduizend digitale boeken verkocht.

Een digitaal boek kan tot twintig procent goedkoper zijn dan de goedkoopste papieren versie. Sinds augustus verschijnen er steeds meer Nederlandstalige e-books en verkoopsites van digitale boeken. Op de Nederlandse markt werden in het laatste kwartaal ook meer typen e-readers beschikbaar. De laatste digitale leesapparaat heeft een rustig ogend scherm om het lezen van een scherm langer vol te houden. Hiervan zijn er 12.000 verkocht in Nederland. Een elektronisch boek is ook te lezen op de pc of mobiele telefoon.

De grote verkopers van digitale boeken, Bol.com en Selexyz, zijn tevreden over de introductie van het digitale lezen in Nederland. In 2010 verwacht Selexyz drie keer zoveel e-boeken te verkopen. Bol.com denkt aan tienduizenden meer. Michel Schaeffer, marketingdirecteur van internetwinkel Bol.com, verwacht dat het digitale boek een vaste plek zal veroveren naast zijn papieren broer.

(Bron: Nederlands Dagbld)

Geen opmerkingen: