08 december 2009

Wordt verwacht 154 (nieuws, 2009)

SAMEN UIT HET LEVEN

Hij won vorig jaar de in samenwerking met website Crimezone georganiseerde schrijfwedstrijd Duizend Woorden Spanning. Het leverde René Ostendorf een deal op met uitgeverij L.J. Veen, waar hij in maart 2010 zijn debuut 'Eensgezind' publiceert. Het is een thriller over het actuele thema 'gezinsdrama's'.

Wat kan een gezin ertoe brengen om gezamenlijk uit het leven te stappen? Vader Bram, moeder Elles, dochters Tori en Gwen vragen journaliste Sabine van der Keuken om hun voorgenomen einde vast te leggen in opinieweekblad Holland Magazine.

Sabine ontdekt dat het gezin in korte tijd veel leed heeft moeten verwerken. Vervolgens komt zij voor een dilemma te staan als haar betrokkenheid op de proef wordt gesteld. Terwijl Sabine het gezin hoop probeert te geven op de genezing van de zieke Gwen, bereidt de in zichzelf gekeerde Tori een ingenieuze wraakactie voor.

'Eensgezind' is geïnspireerd op een gezinsdrama uit 1998, toen het Vlaamse weekblad Humo het verzoek kreeg het einde van de familie Goossens te documenteren. Vijf dagen voordat het gezin op 22 juli 1998 de dood vond, sprak Humo met het echtpaar Goossens.

Het tijdschrift bracht het interview uitgebreid en met vette koppen in de editie van 28 juli. In reclamespots op de radio bracht het blad het exclusieve interview onder de aandacht van het grote publiek. Dat kwam het weekblad op veel kritiek te staan. 'Sensatiejournalistiek', luidde de kritiek.

In het interview beklagen Leo Goossens (49) en zijn vrouw Erna (47) zich over hun lot. Ze hebben hun droomhuis nooit kunnen bouwen wegens malversaties van hun architect, hun huisbaas had de huur opgezegd en had hun zwarte spaargeld slecht belegd, waardoor ze berooid waren geraakt. Het echtpaar had geen levensvreugde meer, wilde dood, en zijn twee kinderen An (24) en Bob (19) 'meenemen'.

NEERGEMAAID

Volgens de uitgever zitten liefhebbers van de serie The Wire en het werk van Michael Connelly en George Pelecanos gebeiteld als zij 'De verraders' van James Patrick Hunt in handen hebben. Maar ze moeten wel even geduld betrachten, want het boek ligt pas vanaf mei 2010 in de boekhandel.

Op een mistige novemberavond in een drukke buitenwijk van St. Louis worden twee agenten neergemaaid met machinegeweren. Het is een van de heftigste misdaden die ooit in deze stad zijn gepleegd. Hielden agenten Hummel en Childers toevallig net de verkeerde bestuurder staande of had iemand deze twee met een duisterder reden in het vizier?

Inspecteur George Hastings leidt het onderzoek, samen met zijn rechercheur Bobby Cain, een onervaren politieman met connecties en ambitie. Hastings en Cain onderzoeken het leven van de twee vermoorde agenten, waarbij ze horen dat Hummel een jaar lang undercover is geweest en geholpen heeft een van de grootste lokale drugsdealers op te sluiten. Wat ze dan ontdekken is echter veel groter dan de wraak van een verbitterde dealer, en veel persoonlijker.

James Patrick Hunt werd geboren in het Engelse Surrey, maar woont nu in de Verenigde Staten, in Tulsa, Oklahoma. Hij is advocaat én schrijver. 'De verraders' is zijn eerste boek met George Hastings in de hoofdrol. Hunt is een uitgesproken bewonderaar van het werk van Donald Westlake, Elmore Leonard, Joseph Wambaugh, Frederick Forsyth en Thomas Harris.

Andere nieuwe titels:

Nicolet Steemers - 'Lichtval' (februari 2010). Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen: