19 december 2009

Dali, Eichmann en slangenleer (nieuws, 2009)

DRIELING VOOR STAN LAURYSSENS

Komend voorjaar verschijnen drie boeken van de hand van de Antwerpse misdaadauteur Stan Lauryssens (1946). Eerste van drie is de Franse vertaling van zijn Dali-boek met een nieuwe titel speciaal voor de Franse boekenmarkt: 'Ma vie criminelle avec Salvador Dali'. Het boek ligt in februari 2010 in de winkel.

,,Marchand d'art improvisé, le voici Stan Lauryssens recherché par Interpol dans les palaces de New York et Paris. Car les toiles qu'il vend sont fausses...'', schrijft de uitgever in de aanbiedingsfolder. Vrij vertaald: ,,Kunsthandelaar Stan Lauryssens wordt achternagezeten door Interpol in hotelpaleizen in New York en Parijs. Want de schilderijen die hij verkoopt zijn vals...''

Ook in februari verschijnt bij Van Halewyck 'Adolf Eichmann: Boekhouder van de dood', een soort biografie - 'met haken en ogen naar Vlaanderen en Nederland' - over de SS'er die 6 miljoen Joden transporteerde naar de vernietigingskampen. Op 11 mei 2010 zal het vijftig jaar geleden zijn dat Eichmann werd gekidnapt in Argentinië en overgebracht naar Israël, waar hij na 'het proces van de eeuw' werd opgeknoopt.

In maart verschijnt bij Manteau/Standaard Uitgeverij zijn thriller 'Rijker dan rijk', het vervolg op 'Doder dan dood' en 'Bloter dan bloot'. Het boek gaat over een spectaculaire overval op de Nationale Bank. En er staat een nieuwe commissaris aan het hoofd van de moordbrigade. Volgens Lauryssens draagt zij cowboylaarsjes van slangenleer.

(Bron: Misdaadauteurs.be)

Geen opmerkingen: