10 oktober 2009

Naar de Oost (nieuws, 2009)

'PARELZ' VAN VIS, STIL, BOERSMA EN BROSENS

Begin september startte Uitgeverij Parelz met een, zoals zij zelf zegt, 'totaal nieuwe benadering van lezen': eenieder kan namelijk uit het aanbod van de uitgeverij zijn eigen boek samenstellen. Ook kan de klant zelf een omslag kiezen uit kunstwerken van Nederlandse fotografen en beeldend kunstenaars. Parelz zegt hiermee te willen bereiken dat mensen meer gaan lezen en daarnaast in contact worden gebracht met wat schrijvers uit hun eigen taalgebiekd zoal voortbrengen.

Sinds de start biedt Parelz werk aan van ruim twintig auteurs uit Nederland en Vlaanderen in de genres spannende, fantastische en algemene literatuur. In de sectie spannend zijn verhalen van Ashe Stil, Marelle Boersma, John Brosens en de onlangs overleden John Vermeulen te vinden.

De nieuwste thrillerauteur bij Parelz is Jacob Vis, schrijver van meer dan twintig boeken. Vier thrillers werden genomineerd voor de Gouden Strop: 'Brains', 'Wetland', 'De bidsprinkhaan' en 'Het hoofd'. Aan Parelz leverde hij het verhaal 'De meermin'. Daarin vertelt hij over tabaksplanter Dirk Sanders. Als die in 1904 zijn tweede reeks van zes jaren in Deli (Sumatra) gaat volmaken, gaat zijn jongste broer Rudolf mee. Het is voor hem de eerste keer dat hij naar de Oost gaat. Hij is jong en zit vol idealen. De reis ernaartoe brengt onverwachte ontwikkelingen met zich mee.

(Zie voor meer informatie: www.parelz.eu)

Geen opmerkingen: