16 oktober 2009

Langs de stuwwal (nieuws, 2009)

OP WANDELTEMPO DOOR EEN THRILLER

Nederland is sinds kort een opmerkelijke wandelroute rijker. Met deze wandeling via gps is het mogelijk om de locaties van de thriller 'd3Zusjes' van Ina Enssr aan te doen. De initiatiefnemers noemen het 'een van de mooiste en afwisselendste routes' van ons land.

In de thriller 'd3Zusjes' (de drie zusjes) gaat onderzoeksjournaliste Kristie Beekman op zoek naar de vermiste Wageninger Paul Bos. Al snel krijgt zij het vermoeden dat Pauls verdwijning te maken heeft met zijn hobby geocaching, een spel waarbij de deelnemers met een gps op 'schatten' jagen.

Het verhaal over de zoektocht is fictief, maar alle locaties die in het boek zijn beschreven, bestaan wel. In en rond Wageningen is een gps-route uitgezet. De wandeling voert onder andere door de Gelderse stad, de uiterwaarden van de Rijn, de hellingbossen van de Wageningse stuwwal, het Renkums beekdal met zijn drie sprengenbeken, de bossen van de Zuid-Veluwe, landgoed Quadenoord, het open landschap van de 'Eng' en arboretum Belmonte.

De totale route is ongeveer 20 km lang. Voor mensen die dat te lang vinden, zijn twee kortere tochten gemaakt die een deel van de route beslaan. Een wandeling door Wageningen en de uiterwaarden van 6 km en een tocht door het bos en het Renkums beekdal van 9,5 km. Alle drie de routes zijn te downloaden van de website www.d3zusjes.nl.

Ina Enssr is het pseudoniem Jaap van Raffe (1962), actief geocacher. Vanaf 2003 heeft hij samen met Tineke de Boer een buitensportbedrijf (gespecialiseerd in gps-activiteiten en geocaching). 'd3Zusjes', dat vorig jaar verscheen, is zijn eerste thriller.

Geen opmerkingen: