29 oktober 2009

Aanschuiven (nieuws, 2009)

'HET VERLOREN SYMBOOL' VERSCHIJNT EN DAT ZULLEN WE WETEN

De actualiteitenrubriek Nova zendt vanavond een interview uit met Dan Brown, van wie morgen in Nederland 'Het verloren symbool' verschijnt. Het is de opmaat voor een fors media-offensief rond de jongste thriller van de Amerikaanse megasellerauteur.

Het interview werd vorige week afgenomen in de bibliotheek van de Amerikaanse Phillips Exeter Academy in Exter New Hampshire, waar Brown ooit studeerde. Brown heeft verder interviews gegeven aan Libelle, Volkskrant, persdienst GPD en De Standaard/Nieuwsblad voor Vlaanderen.

Gemma Groen, marketing en publiciteit van uitgeverij Luitingh, had tientallen aanvragen ontvangen voor een interview. Daaruit maakte ze een selectie die een zo groot mogelijk bereik van de diverse doelgroepen moest opleveren. Vandaar ook dat de GPD mocht aanschuiven. ,,Dat interview verschijnt in alle regionale dagbladen, die hebben een enorm bereik'', verklaart ze tegenover Boekblad. ,,We hadden ook richtlijnen gekregen uit de VS, waarin bijvoorbeeld stond dat er niet te veel televisie mocht zijn.''

Er staat een grote reclamecampagne op stapel rond de lancering van 'Het Verloren Symbool'. Vrijdag start de radiocampagne op de publieke zenders en Sky Radio. Er komen verder tv-commercials, advertenties in onder andere in boekhandelmagazines, dagbladen en algemene tijdschriften, posters in abri's op NS-stations, banners op websites en trailers die boekhandels op hun sites kunnen zetten.

(Bron: Boekblad)

Geen opmerkingen: