27 oktober 2009

Van de transfermarkt (nieuws, 2009)

JOHN LE CARRÉ VERKAST NA BIJNA VIER DECENNIA

De Britse auteur John le Carré, pseudoniem van David Cornwell (1931), verruilt na 38 jaar uitgeverij Hodder & Stoughton voor Penguin. Dat heeft het literair agentschap Curtis Brown bekendgemaakt, meldt de boekensite De Papieren Man. De volgende roman van Le Carré zal in 2010 verschijnen onder het Penguin-imprint Viking. De titel daarvan is nog niet bekend.

Volgend jaar zullen ook nieuwe edities van Le Carré's klassiekers 'The Spy Who Came in From the Cold' en 'The Russia House' verschijnen. Penguin neemt ook de rest van de in totaal 21 titels tellende backlist over. Die boeken zullen de komende negen jaar in de reeks Penguin's Modern Classics worden gepubliceerd.

Het is niet bekend over hoe diep Penguin in de buidel heeft moeten tasten om de transfer mogelijk te maken, maar het is duidelijk dat het geen onaanzienlijk bedrag is. Van zijn spionagethrillers zijn wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht. Le Carré bedankt zijn vorige uitgever voor de goede zorgen. ,,Maar de mogelijkheid om mijn levenswerk gepresenteerd te zien als klassieke paperbacks kon ik op dit punt in mijn carrière niet laten liggen.''

(Bron: De Papieren Man, theBookseller.com)

Geen opmerkingen: