19 oktober 2009

Op blote voeten (nieuws, 2009)

'GESLOTEN KAMER' OP HET DOEK

Zes jaar na de verschijning van de Nederlandse vertaling, 'Gesloten kamer', komt de thriller 'Shutter Island' van de Amerikaanse bestsellerauteur Dennis Lehane nu ook tot tot leven in de bioscoop. Vanaf 25 februari 2010 is de door Martin Scorsese geregisseerde film in de Nederlandse zalen te zien. De hoofdrol wordt vertolkt door Leonardo DiCaprio. Ook Ben Kingsley maakt zijn opwachting.

'Shutter Island' speelt zich af in de zomer van 1954. De U.S. marshall Teddy Daniels (DiCaprio) komt aan op Shutter Island, waar het Ashecliffe Hospital, een inrichting voor psychopatische misdadigers, is gevestigd. Samen met zijn partner Chuck Aule (Mark Ruffalo) gaat hij op zoek naar Rachel Solando, een voortvluchtige moordenares.

Terwijl er een orkaan losbarst, nemen de vragen toe. Hoe heeft een vrouw op blote voeten uit een afgesloten cel kunnen ontsnappen? Wie laat er aanwijzingen achter in de vorm van cryptische codes? En wat speelt er zich af op afdeling C?

Bij de verschijning in 2003 van 'Shutter Island' beschreef Lehane het boek als een mix van het werk van de gezusters Brontë en de film 'Invasion of the Body Snatchers' uit 1956. Het moest tevens een hommage zijn aan de griezelroman en B-films. De structuur van de thriller is ook strakker dan zijn voorgaande, eveneens verfilmde boek 'Mystic River' uit 2001.

Geen opmerkingen: