28 oktober 2009

Wordt verwacht 140 (nieuws, 2009)

WIE IS IMELDA DIAZ?

'De man van Imelda' is de titel van de achtste misdaadroman van Gerard Nanne en zal half november 2009 verschijnen bij uitgeverij Ellessy Crime. Evenals in zijn vorige 'Het stille kwaad' is in 'De man van Imelda' een hoofdrol weggelegd voor inspecteur Jillian Blom.

Als we de naam Imelda horen, moeten we vrijwel direct denken aan de schoenen verzamelende weduwe van de Filipijnse dictator Ferdinand Marcos. Nannes Imelda komt dan wel van de Filipijnen, maar heeft verder niets te maken met de voormalige First Lady, ook wel Steel Butterfly genoemd. Integendeel.

'De man van Imelda' verhaalt over de Filipijnse Imelda en haar man Juan Diaz, die samen het besluit hebben genomen naar Nederland te komen om geld te verdienen voor hun toekomst. Hun zoontje Angelito blijft achter bij Imelda’s moeder, met wie is afgesproken dat ze na drie jaar terugkeren naar hun thuisland. Maar alles zal anders lopen dan dat ze zich hebben voorgesteld.

Inspecteur Jillian Blom wordt in deze roman belast met het onderzoek naar een gruwelijke moord. Het slachtoffer is aangetroffen in de kofferbak van een gestolen Mercedes en is dusdanig verminkt dat identificatie onmogelijk blijkt. Als enige tijd later een volgend slachtoffer onder vrijwel dezelfde omstandigheden wordt aangetroffen slaat de paniek bij Jillian en haar collega's toe. Wie waren de slachtoffers? Wie is Imelda Diaz? Wat is de betekenis van de volksheilige Santa Muerte? En welke rol speelt officier van justitie Brinkman in het geheel? Veel, heel veel vragen...

Gerard Nanne (Velsen, 1949) is van beroep metselaar. Dat beroep combineert hij sinds enkele jaren met het schrijven van misdaadverhalen. Hij weet zich geïnspireerd door de Zweedse misdaadschrijver Henning Mankell.

In het najaar van 2002 debuteerde Nanne met 'Het lied van de Lijster'. In dat debuut en in de zes boeken die volgden speelden inspecteur Frank Benders en zijn assistente Paula van Es de hoofdrol. Komend voorjaar verschijnt de misdaadroman 'Buitenspel'. Deze thriller schreef Nanne samen met Connie Harkema. Het verhaal speelt zich af in de top van de voetbalwereld.

Geen opmerkingen: