08 oktober 2009

Spinnen en goede wijn (nieuws, 2009)

'NAAKTE ZIELEN' OP HET DOEK

Van 'Naakte zielen', het debuut uit 1999 van de Vlaamse thrillerauteur Luc Deflo, zal naar alle waarschijnlijkheid een film worden gemaakt. Dat heeft de schrijver gisteren bekendgemaakt in het stadhuis van Mechelen, waar zijn nieuwste boek 'Schimmen' officieel werd gepresenteerd en het tienjarig schrijverschap van Deflo werd gevierd.

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft besloten om het filmproject te steunen en kent een subsidie toe. ,,Met zekerheid zeggen dat de film er komt, kunnen we niet, maar de toekenning is wel een belangrijke eerste stap'', aldus de 51-jarige Deflo in de krant Het Belang van Limburg.

Deflo zelf zal het verhaal omzetten in een scenario. Serge Leurs nestelt zich in de regisseursstoel. De film zal worden opgenomen in Mechelen, waar het verhaal zich ook afspeelt.

In 'Naakte zielen' wordt een gezin op gruwelijke en rituele manier afgeslacht. Onderzoeksrechter Bosmans benadert rechercheur Dirk Deleu, die met tijdelijk verlof is. Deze speurder ontdekt aanwijzingen die anderen over het hoofd hebben gezien, maaar kan niet voorkomen dat er nog een gezin en nog enkele anderen worden vermoord. De moordenaar heeft een obsessie voor spinnen, goede wijn en vreemde spelletjes.

Zijn nieuwste boek 'Schimmen' is de veertiende thriller van Deflo. In nog geen week tijd werden er 15.000 exemplaren van verkocht.

(Bron: Het Belang van Limburg)

Geen opmerkingen: