16 oktober 2009

Aanwijzingen (nieuws, 2009)

POLANSKI VOLTOOIT THRILLER ACHTER TRALIES

De Pools-Franse filmmaker Roman Polanski legt in de gevangenis de laatste hand aan de thriller 'The Ghost'. Hij wil per se dat de film op tijd is voltooid voor het Filmfestival in Berlijn dat in februari plaatsvindt. Dat heeft schrijver Robert Harris, op wiens boek 'Geest' de film is gebaseerd, deze week laten weten.

Harris, die ook het scenario voor de film schreef, zei tijdens een lezing op het Cheltenham Literature Festival, dat regisseur Polanski in staat was om aanwijzingen voor de film door te spelen, hoewel hij in een Zwitserse gevangenis zit. Zo heeft hij instructies verstrekt over de filmmuziek aan componist Alexandre Desplat, die ook de muziek schreef voor de films 'The Queen' en 'The Curious Case of Benjamin Button'. ,,Ik denk niet dat hij toestemming heeft om te bellen'', aldus Harris, ,,maar hij kan hoe dan ook communiceren.''

,,Het is een nachtmerrie als je je realiseert dat de regisseur waarschijnlijk nog achter tralies zit wanneer zijn film uitkomt'', voegde Harris, die een goede band heeft met Polanski, eraan toe. ,,Maar ik ben ervan overtuigd dat hij wil dat de film wordt uitgebracht. Hij werkt er inmiddels al twee jaar aan.''

'The Ghost' is een politieke thriller waarin Pierce Brosnan een premier, die veel gelijkenis vertoont met Tony Blair, speelt. Ewan McGregor vertolkt de rol van de ghostwriter die aan de autobiografie van de premier moet werken. Maar de ghostwriter vermoedt duistere zaken als blijkt dat zijn voorganger onder verdachte omstandigheden is gestorven.

Polanski werd op 26 september gearresteerd in Zurich op verdenking van betrokkenheid in een zedenzaak uit 1977 met een toen dertienjarig Amerikaans meisje. Hij vecht zijn dreigende uitlevering naar de Verenigde Staten aan. Een vrijlatingsverzoek dat Polanski heeft ingediend bij het Zwitserse strafhof loopt nog. Hij zou in de VS tot vijftig jaar celstraf kunnen worden veroordeeld.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: