04 oktober 2009

Wordt verwacht 137 (nieuws, 2009)

THRILLER VOL 'ÉCHTE MENSEN'

De vijver met Scandinavisch thrillertalent is nog lang niet leeggevist, getuige de presentatie van de jonge Zweedse schrijfster Camilla Ceder in de najaarsbrochure van uitgeverij Sijthoff. In oktober 2009 verschijnt haar eersteling, 'Bevroren ogenblik'. 'Dit gaat over échte mensen, goed beschreven met grote herkenbaarheid', is een van de aanbevelingen van de uitgever.

Op een koude winterochtend worden de bewoners van een dorp vlak bij Göteborg opgeschrikt door de vondst van een zwaar toegetakeld lichaam. Het team van inspecteur Christian Tell begint het onderzoek naar de moord, maar staat al snel voor een raadsel. En zoals het échte mensen betaamt wordt Tell tijdens het onderzoek verliefd op een getuige en komt zijn objectiviteit in gevaar. Dan blijkt dat zij heeft gelogen bij een verhoor. Heef ze iets te maken met de moord? Haar betrokkenheid bij het politieonderzoek zal verstrekkende gevolgen hebben, voor de vrouw zelf, maar ook voor Christian Tell.

Camilla Ceder (1976) studeerde Sociale Wetenschappen en Psychologie. Ze schrijft en is tegelijkertijd werkzaam als counselor en sociaal werker. Haar debuut, dat in januari dit jaar in Zweden uitkwam en een bestseller werd, is inmiddels verkocht aan zeven landen.

Andere nieuwe titels:

Theresa Schwegel - 'Eigen vuur' (november 2009). Rechercheur Samantha Mack geniet van haar snelle, spannende baan in Chicago. Tot de dag dat een arrestatie volledig uit de hand loopt. Ze wordt gewond wakker in het ziekenhuis en haar partner is dood. Sam krijgt de schuld van het incident. Als ze zelf op onderzoek gaat, stuit ze al snel op tegenwerking.
Romain Sardou - 'Verlos ons van het kwaad' (oktober 2009). Reli-thriller. Winter 1288. In een kerkje in Zuid-Frankrijk wordt een bijzonder kind geroofd door in het zwart geklede mannen. De priester van het dorp zet zich met hart en ziel in voor de opsporing van het kind. Tegelijkertijd verdwijnt in Rome de jonge secretaris van de paus.
Alison Gaylin - 'Harteloos' (november 2009). Journaliste kan niet wachten om met haar nieuwe liefde, een soapster, een paar weken door te brengen in een idyllisch Mexicaans plaatsje. Maar al bij haar aankomst merkt ze dat er iets vreemds is met het stadje en haar inwoners. Wat betekenen de zwarte kruistekens en de bebloede doorns?
Iris Johansen - 'Drijfzand' (januari 2010). Het is al jaren geleden dat haar dochter Bonnie is verdwenen, maar nog steeds is forensisch beeldhouwer Eve Duncan geobsedeerd door haar verleden. Maar dan komt er een gevaarlijke moordenaar om de hoek kijken die zegt haar meer informatie over Bonnies verblijfplaats te kunnen geven.
Mary & Carol Higgins Clark - 'De vijfde winnaar' (oktober 2009). Op de avond voor het Vreugdefestival in het pittoreske stadje Branscombe wint een groepje werknemers van de plaatselijke supermarkt 180 miljoen in de loterij. Behalve die arme Duncan...

Geen opmerkingen: