28 oktober 2009

Op zonne-energie (nieuws, 2009)

STEPHEN KING ZET TANDEN IN STRIPVERHAAL

De Amerikaanse bestsellerauteur Stephen King publiceert komend voorjaar voor het eerst een stripalbum. Het wordt het eerste deel uit een serie van vijf over een opvallend uitziende Amerikaanse vampier. Werden van zijn boeken 'The Stand', 'The Talisman' en de 'Dark Tower'-reeks geïllustreerde uitgaven zijn gemaakt, de American Vampire-serie is het eerste originele stripfeuilleton dat King heeft gemaakt.

De reeks speelt zich af aan het eind van de negentiende eeuw en vertelt het verhaal van de allereerste Amerikaanse vampier, de moorddadige bankovervaller cowboy Skinner Sweet. Vaak gebeten door ratelslangen en daardoor krijgt hij - in tegenstelling tot zijn Europese collega's - zijn energie van de zon. De reeks is bedacht door schrijver Scott Snyder, die King had benaderd voor een aanbeveling op zijn boek, maar ontdekte dat King zelf aan het project wilde werken.

,,Ik ben dol op vampierverhalen en het idee om de duistere geschiedenis van een unieke Amerikaanse vampier te ontginnen, zette mijn verbeelding aan het werk'', aldus King. ,,Ik ben Scott Snyder dankbaar die zijn visie op het verhaal met mij wilde delen en me uit zijn emmer vol bloed liet drinken.''

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: