02 juni 2014

Over bonnetjes en voorkennis (nieuws, 2014)

HOE INTEGER IS DE LEZER?

Uitgeverij De Geus heeft voor de thriller 'Zuidas' van Patty Stenger een applicatie ontwikkeld waarin de integriteit van de lezer wordt gemeten. De app stelt de lezer allerlei vragen die een beroep doen op zijn of haar geweten.

Zou je bijvoorbeeld die goed gelijkende namaaktas voor 20 euro op een markt in Istanbul kopen, terwijl je weet dat-ie in de winkel 2000 euro kost? Andere vragen gaan over voorkennis, een etentje met vrienden opvoeren voor de fiscus en zwart betalen.

De deelnemer krijgt aan het einde van de test een korting op het eboek van Stenger cadeau. Toch weer een mooi voordeeltje...

In 'Zuidas' dat in februari verscheen verhaalt Stenger over Alice Bloemberg, sociaal een tikkeltje onhandig maar briljant met cijfers. Ze verruilt een boekhoudkantoor in Sittard voor een consultancybureau op de Zuidas in de hoofdstad. 

Als ze een grote vastgoedklant binnenhaalt, lijkt haar toekomst verzekerd. Tot haar duidelijk wordt dat men achter de schermen een vuil spel speelt. Steeds verder raakt ze verstrikt in de fuik van list en bedrog.

Geen opmerkingen: