19 juni 2014

Gesignaleerd 345 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

KRISTINA OHLSSON - DAVIDSSTER

Bij uitgeverij The House of Books verschijnt 'Davidsster', een nieuwe thriller van de Zweedse politicoloog Kristina Ohlsson.

Tijdens een zware sneeuwstorm wordt de kleuterjuf van een joodse school in Stockholm doodgeschoten op het schoolplein. Aanvankelijk wordt gedacht aan een afrekening in het criminele circuit, omdat de partner van de kleuterjuf een bekende van de politie is.

Als echter diezelfde middag twee tienjarige jongens uit dezelfde joodse gemeenschap worden ontvoerd en de volgende dag doodgeschoten worden gevonden, neemt het politieonderzoek een heel andere wending. Een zaak voor commissaris Alex Recht en rechercheur Fredrika Bergman.

Kristina Ohlsson (Kristianstad, 1979) is politicoloog en werkte tot voor kort als politiek analist voor de OSCE (Organisation for Security and Cooperation Europe). Daarvoor werkte ze voor het ministerie van Buitenlandse Zaken en de geheime dienst. Haar debuut 'Ongewenst' is vertaald in vijftien talen. Daarna verschenen 'Verzwegen' en 'Engelbewaarders', die beide werden genomineerd voor de Swedish Academy of Crime Writers' Award. In 2013 maakte ze haar debuut als auteur voor kinderen.

Kristina Ohlsson - Davidsster. Vertaling: Ron  Bezemer. Uitgeverij The House of Books, 416 pag., € 18,95, ISBN: 978 90 443 4471 4.

Geen opmerkingen: