24 juni 2014

Old Swan (nieuws, 2014)

ROBERT GALBRAITH TE GAST OP FESTIVAL HARROGATE

De Schotse bestsellerauteur J.K. Rowling treedt volgende maand voor één keer naar buiten als misdaadschrijver Robert Galbraith. Dat gebeurt tijdens het Theakstons Old Peculier Crime Writing Festival in Harrogate. In een gesprek met collega-auteur Val McDermid zal Galbraith, een pseudoniem van de Harry Potter-schrijfster, vertellen over 'zijn' tweede misdaadroman 'The Silkworm'. De Nederlandse vertaling verschijnt onder de titel 'De zijderups' op 14 oktober bij uitgeverij Boekerij.

Andere auteurs die lezingen zullen geven of op een andere manier acte de presence geven zijn Ann Cleeves, Sophie Hannah, Lynda La Plante, Mark Billingham, Denise Mina en S.J. Watson.

Tijdens het festival wordt ook ruim aandacht besteed aan het prijswinnende televisiedrama 'Broadchurch', in Nederland onlangs uitgezonden door RTL4. De schrijver van de serie, Chris Chibnall, en actrice Olivia Colman zullen worden geïnterviewd.

Het festival vindt plaats van 17 tot en met 20 juli in de Old Swan Hotel in Harrogate. De kenners weten dat dit het hotel is waar in 1926 Agatha Christie werd aangetroffen, nadat ze haar huis had verlaten en in totaal elf dagen spoorloos was. Tijdens het festival worden voor de tiende keer de Theakstons Old Peculier Novel of the Year Awards uitgereikt.


Geen opmerkingen: