27 juni 2014

Wordt verwacht 381 (nieuws, 2014)

NIEUWE THRILLERREEKS VAN JENS LAPIDUS

Jens Lapidus
De Zweedse thrillerauteur Jens Lapidus begint na 'De Stockholm Trilogie' met een nieuwe reeks. Ditmaal rond een ex-gedetineerde, Najdan, die klaar is met de criminaliteit. Het eerste deel van de serie verschijnt op 21 november 2014 in Nederlandse vertaling bij uitgeverij A.W. Bruna onder de titel 'Viproom'

Najdan, alias Teddy, komt na acht jaar op vrije voeten. Hij is van plan dat te blijven, want hij heeft het helemaal gehad met de criminaliteit.

Hij krijgt het aanbod om het slachtoffer van een ontvoering op te sporen. De ouders durven niet naar de politie te gaan, maar hebben de hulp ingeschakeld van een advocaat. De klus lijkt zo goed als legaal, maar Teddy had zich juist voorgenomen om ruim binnen de grenzen van het rechte pad te blijven. Uiteindelijk stemt hij toch in, met alle gevolgen van dien.

Jens Lapidus is een succesvolle strafrechtadvocaat en verdedigde beroepshalve enkele van de meest beruchte misdadigers van Zweden. Hierdoor verwierf hij veel kennis  van het criminele circuit. Zijn Stockholm Trilogie wordt vergeleken met het werk van Dennis Lehane en James Ellroy. In Zweden gingen er al meer dan twee miljoen exemplaren van zijn boeken over de toonbank, in Nederland en Vlaanderen werden 180.000 exemplaren van zijn thrillers verkocht.

Andere nieuwe titels:

Josh Malerman - 'De kooi' (januari 2015). Thrillerdebuut van frontman van garagerockband The High Strung uit Detroit. Een horrorverhaal over een moeder met haar twee kinderen die van de wereld buitengesloten raken, nadat alles is uitgevallen: radio, tv, internet, telefoon. Buitenshuis loert het gevaar, maar moeder besluit met haar kroost toch het huis te verlaten.
Gregor Vincent - 'Congo' (september 2014). Financiële thriller, historisch epos en avonturenroman ineen van oud-bankier Gregor Witteveen. Over de wandaden in Congo die de Belgische koning Leopold III liet plegen voor persoonlijk gewin. Over hoe de adel en de industriëlen na de dood van de koning aan het roer kwamen en de Congo hen rijk en rijker maakte. Hoe hun nazaten er goed van leven, totdat de crisis van 2008 uitbreekt. Volgens de uitgever onthult Vincents boek nieuwe feiten over weggesluisd kapitaal waarover nooit verantwoording is afgelegd.
John Grisham - 'Gray Mountain' (21 oktober 2014). Voor meer informatie klik hier.
Andy McNab - 'Brandhaard' (11 november 2014). Gedesillusioneerde SAS-sergeant wordt bij terugkeer uit Afghanistan ingehuurd door een stinkend rijke miljonair. Deze vindt dat het tijd is geworden om in Groot-Brittannië een greep naar de macht te doen.
Steve Mosby - 'Duister oord' (11 november 2014). Detective Zoe Dolan jaagt op 'The Creeper', een stalker die in de huizen van jonge vrouwen inbreekt en ze mishandelt. Er is geen enkele aanwijzing hoe hij binnenkomt en wie zijn volgende slachtoffer zal worden.  
David Baldacci - 'De ontsnapping' (18 november 2014). Wanneer Robert Puller weet te ontsnappen uit een zwaarbeveiligde gevangenis, wordt zijn jongere broer John gedwongen mee te doen aan de klopjacht op hem. Robert zat vast voor hoogverraad, maar naarmate John verder graaft in diens verleden ontdekt hij dat er steeds minder klopt aan de veroordeling.
Tom Vowler - 'Wat je achterlaat' (27 januari 2015). Thrillerdebuut van Britse docent aan de University of Plymouth. In het prachtige Dartmoor lijkt Anna een zorgeloos leven te leiden. Maar als een veroordeelde ontsnapt uit de nabijgelegen gevangenis, blijkt dat een schijnveiligheid.
Suzanne Vermeer - 'Mont Blanc' (13 januari 2015). Laura heeft net haar baan verloren en hoewel haar vriend Tim haar dolgraag in zijn bedrijf laat werken, ziet zijn vriend en zakenpartner Sander dat niet zitten. Hopelijk doet een wintersportvakantie hen allen goed. Aangekomen in Chamonix komt Sander een oud-klasgenote tegen die zich bij hen voegt. Maar Laura vertrouwt deze Cindy niet.
Carina van Leeuwen - 'Koud spoor' (13 januari 2015). Tweede politiethriller van forensisch expert. Tijdens een hete zomer in Den Haag worden, verspreid over de stad, vijf vuilniszakken gevonden met afgezaagde en diepgevroren ledematen erin. Een klus voor forensische expert Renée Spaan.
Åke Edwardson - 'Marconi Park' (13 januari 2015). Naarmate de dagen lengen in Göteborg, verbetert het humeur van inspecteur Erik Winters. Totdat het lijk van een man wordt gevonden, zijn hoofd verpakt in een plastic zak.

Geen opmerkingen: