13 juni 2014

Gesignaleerd 343 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

J.K. JOHANSSON - LAURA

Bij uitgeverij The House of Books verschijnt 'Laura', de eerste thriller van het Finse schrijverscollectief J.K. Johansson.

De eerste schooldag op een Finse middelbare school. De leraren drommen samen in de lerarenkamer voor het slechte nieuws: Laura Anderson wordt vermist. Na een feest de avond daarvoor is ze niet thuisgekomen.

Mia, ex-agent online criminaliteit en net begonnen op school als begeleidster van moeilijke leerlingen, ontdekt dat haar broer en schoolpsycholoog Nikke Laura beter kende dan goed voor hem was. Wat was zijn relatie met de jonge scholiere?

Als Laura's ouders een Facebookpagina beginnen in een wanhopige poging grip te krijgen op het leven van hun vermiste dochter, openen ze daarmee de doos van Pandora.

J.K. Johansson is het pseudoniem van een groep Finse auteurs die vooral voor film en tv schrijft. De 'auteur' houdt volgens de uitgever van Scandinavische misdaadverhalen, alle series op HBO, goedgeschreven seksscènes en leest het boek graag voordat hij de film ziet. 'Laura' is het eerste deel van een trilogie.

J.K. Johansson - Laura. Vertaling: Annemarie Raas. Uitgeverij The House of Books, 254 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 4434 5667

Geen opmerkingen: