05 juni 2014

Gesignaleerd 339 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

SARAH HILARY - ONDER MIJN HUID

Bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf verschijnt 'Onder mijn huid', het thrillerdebuut van de Britse Sarah Hilary.

Inspecteur Marnie Rome is betrouwbaar, briljant en intens. Ze krijgt respect voor de manier waarop ze zich heeft hersteld na de moord op haar ouders. Weinigen weten echter wat er echt in haar omgaat. Marnie heeft geheimen die ze met niemand deelt.

Net als de vrouwen in het blijf-van-mijn-lijfhuis dat Marnie en haar collega Noah Jake bezoeken. Ze komen om iemand te ondervragen, maar treffen een indringer aan: de neergestoken echtgenoot van een van de bewoonsters.

Als Marnie en Noah nader onderzoek doen, neemt het geweld hand over hand toe. Sommigen hebben geheimen om te overleven, anderen om te verbergen wie ze werkelijk zijn. Marnie moet nu haar angsten onder ogen zien. Want de tijd voor geheimen is voorbij.

Sarah Hilary heeft gewerkt als boekverkoper en bij de Britse marine. Ze woont met man en dochter in Bath, waar ze werkt als copywriter voor een uitgeverij van reisboeken. Haar korte verhalen zijn in 2012 bekroond met de Cheshire Prize for Literature. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek over inspecteur Marnie Rome.

Sarah Hilary - Onder mijn huid. Vertaling: David Orthel. Uitgeverij Van Holkema & Warendorf, 399 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 225 7151 4.

Geen opmerkingen: