26 juni 2014

'Ongekend!' (nieuws, 2014)

NIEUWE THRILLER ISA MARON IN TORENHOGE OPLAGE

Isa Maron
Uitgeverij Dutch Media Books en het Algemeen Dagblad werken deze zomer samen in de promotie van de nieuwe vierdelige thrillerserie van schrijfster Isa Maron, 'De Noordzeemoorden'. Op 5 juli wordt het eerste deel van de reeks gelanceerd. Dutch Media en het AD maken in een persbericht vol superlatieven melding van 'de grootste boekpromotiecampagne van het jaar'.

Het eerste deel van 'De Noordzeemoorden', getiteld 'Galgenveld', wordt uitgebracht in drie zogeheten bookazines die gratis wordt aangeboden aan de lezers van het AD. De bookazines, met een totale oplage van anderhalf miljoen exemplaren verschijnen in de edities van de zaterdagen 5, 12 en 19 juli. Tegelijk met het verschijnen van het eerste bookazine ligt 'Galgenveld' in boekvorm in de winkels.

Dutch Media-uitgever Harold de Croon trompettert in het persbericht er lustig op los. ,,De omvang van deze promotie is ongekend in boekenland. Daarbij is het een geweldig experiment. We geloven dat Isa Maron een van de beste thrillerschrijfsters van Nederland is en dat dit de beste manier is om haar bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.''

Christiaan Ruesink, de in het persbericht niet met naam genoemde hoofdredacteur van het AD, doet in enthousiasme niet onder voor De Croon. ,,Het is fantastisch dat we als krant onze lezers op deze manier kunnen verwennen. De actie laat zien waar het AD voor staat: extra waarde leveren voor de lezers waardoor ze nog meer betrokken zijn bij de krant.''

In 'De Noordzeemoorden' staat - hoe kan het ook anders met zo'n titel - een serie moorden centraal. Het zijn raadselachtige moorden vol symboliek. Verder maken een halsstarrige rechercheur en een iets te bemoeizuchtige eindexamenkandidaat hun opwachting en is er sprake van een spoorloos verdwenen zus. Volgens Dutch Media voert de serie de lezer mee van Amsterdam naar Texel en verder op 'een tocht langs de kille Noordzee'.

Isa Maron (pseudoniem) werd in 1965 geboren in Utrecht. Na haar studie Economische Wetenschappen en Psychologie werkte ze als marketeer bij onder andere Wolters Kluwer en Ahold. Sinds 2002 is ze met haar eigen bedrijf actief op het gebied van strategie en human resources. Ze woont met haar man en vier zoons in Amsterdam.

Maron debuteerde in 2008 bij uitgeverij Karakter met de zogeheten erotische thriller 'Passiespel'. In 2010 volgden 'Verboden verleden' en de minithriller 'Vrij Zwemmen'. In 2011 kwam 'Schaduwkant' uit.

1 opmerking:

Anoniem zei

Niet mijn kopje thee, maar dat vond ik jaren geleden al:
http://www.guidohuisintveld.nl/2009/01/isa-maron-passiespel.html
Wel een kinderachtige recensie als ik dat zo terug lees. Zal ik niet meer doen...