26 juni 2014

In de bergen (nieuws, 2014)

NIEUWE 'GRISHAM' HEET 'GRAY MOUNTAIN'

Ziehier de cover van de nieuwe thriller van John Grisham die op 21 oktober in de Amerikaanse boekhandel ligt. De bestsellerauteur heeft op zijn Facebookpagina ook maar meteen de titel onthuld: 'Gray Mountain'.

Zoals De Spanningsblog eerder meldde, slaat de economische crisis van 2008 toe in het nieuwe boek van Grisham. Veelbelovende carrières worden in de knop gebroken wanneer banken, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren hun personeel naar huis moeten sturen.

Samantha Kofer werkt als juridisch medewerkster bij Scully & Pershing, het grootste advocatenkantoor in New York. Twee weken nadat de bank Lehman Brothers omvalt, verliest Kofer haar baan, haar zekerheden en haar toekomst. Een week later kan zij aan de slag als onbetaalde stagiaire in een kliniek in een kleine stad in de Appalachen. Daar komt zij voor het eerst in aanraking met echte cliënten die echte problemen hebben. Ze stuit ook op geheimen die diep in het berglandschap begraven hadden moeten blijven.

Volgens diverse Amerikaanse websites en ook de Nederlandse uitgever A.W. Bruna is Samantha Kofer de eerste vrouwelijke hoofdpersonage in een thriller van Grisham die wereldwijd zo'n 275 miljoen boeken heeft verkocht. Kennelijk wordt hier Darby Shaw over het hoofd gezien, de rechtenstudente die in het met Julia Roberts verfilmde 'The Pelican Brief' ('Achter gesloten deuren') het ware motief achterhaalt van de moord op twee rechters van het Hooggerechtshof. 'The Pelican Brief' was de derde legal thriller van Grisham en verscheen in 1992. In een reactie stelt de Nederlandse uitgever dat de rol van Darby Shaw in het boek niet zo prominent was als in de verfilming ervan.

Geen opmerkingen: