13 juni 2014

Gesignaleerd 344 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

JEAN-LUC BANNALEC - BRETONSE VERHOUDINGEN

Bij uitgeverij Lebowski verschijnt de detective 'Bretonse verhoudingen' van Jean-Luc Bannalec. Volgens de uitgever gaat het hier om een sfeervolle misdaadroman, 'vol humor en met een sympathieke rechercheur die de lezer meteen voor zich wint'.

Een eerste zaak voor de eigenzinnige commissaris Dupin, liefhebber van pinguïns en verslaafd aan cafeïne, geboren Parijzenaar, maar noodgedwongen werkzaam in Bretagne, volgens hem het einde van de wereld.

Op een bloedhete ochtend in juli vindt in het pittoreske kunstenaarsdorp Pont Aven een mysterieuze moord plaats: Pierre-Louis Pennec, de hoogbejaarde eigenaar van het legendarische hotel Central, waar ooit Gauguin en andere beroemde kunstenaars logeerden, is op brute wijze doodgestoken. Wie vermoordt een 91-jarige en waarom? Wat is er in zijn laatste dagen voorgevallen?

Als niet veel later een tweede lijk wordt aangetroffen aan de Bretonse kust, realiseert Dupin dat de zaak omvangrijker is dan verwacht. Terwijl de roep om duidelijkheid toeneemt en de grillige dorpsbewoners hardnekkig blijven zwijgen, komt commissaris Dupin een spectaculair geheim op het spoor…

Jean-Luc Bannalec is een pseudoniem. Hij werkt in Duitsland en Frankrijk en woont met zijn familie in beide landen. 'Bretonse verhoudingen' is zijn eerste boek in de serie over commissaris Dupin. Het werd een bestseller in Duitsland en er zijn inmiddels honderdduizenden exemplaren van verkocht.

Jean-Luc Bannalec - Bretonse verhoudingen. Vertaling: Marcel Misset. Uitgeverij Lebowski, 288 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 4881 936 2  

Geen opmerkingen: