10 juni 2014

Gesignaleerd 342 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

CHRISTINE DREWS - SCHADUWVRIENDIN

Bij uitgeverij De Fontein verschijnt 'Schaduwvriendin', het thrillerdebuut van de Duitse schrijfster Christine Drews.

Het leven van de pas verhuisde Katrin Ortrop is één grote chaos. Haar man Thomas is alleen maar bezig met zijn werk, hun zoontje Leo kan niet aarden op zijn nieuwe school. Ze is dan ook blij als ze Tanja ontmoet, de moeder van een van Leo’s klasgenootjes. Tanja begrijpt haar, en hun vriendschap is al snel een onmisbaar onderdeel van Katrins leven.

Als plotseling Katrins vader overlijdt en Leo op de dag van de begrafenis ziek is, biedt Tanja aan om op te passen. Maar op het afgesproken tijdstip brengt ze Leo niet terug, en dat is het begin van een ware nachtmerrie. 

Tanja is nergens meer te vinden – en Leo ook niet. Al snel blijkt alles wat Tanja aan Katrin heeft verteld één grote leugen te zijn. Wie is Tanja nu echt? En waar is Leo?

Christine Drews studeerde germanistiek en psychologie en werkt als scenarioschrijver voor film en tv. Ze was betrokken bij de productie van enkele comedyseries.

Christine Drews - Schaduwvriendin. Vertaling: Ans van der Graaff. Uitgeverij De Fontein, 300 pag., €18,99. ISBN: 978 90 325 1420 4.

1 opmerking:

Remko Meddeler zei

Ben benieuwd wat Barbara van IJzeren van dit boek vindt, ;-)