05 juni 2014

Gesignaleerd 340 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

JEFFERY DEAVER - MET HUID EN HAAR

Bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf verschijnt 'Met huid en haar' van de Amerikaanse bestsellerauteur Jeffery Deaver.

'Tot op het bot' is Deavers bekendste boek, mede door de film 'The Bone Collector' met Denzel Washington en Angelina Jolie. Dit elfde boek in Deavers Lincoln Rhyme-reeks is een rechtstreeks vervolg op dat eerste verhaal.

Een nieuwe, angstaanjagend sluwe seriemoordenaar terroriseert New York. Lincoln Rhyme en Amelia Sachs noemen hem de Huidenjager. Hij tatoeƫert teksten op zijn slachtoffers met een gifstof die een gruwelijke dood veroorzaakt.

Aan de hand van de cryptische boodschappen proberen Lincoln en Amelia te achterhalen wat de Huidenjager tot zijn daden drijft. In een ware race tegen de klok vechten ze tegen een zieke geest om nieuwe slachtoffers te voorkomen.

Jeffery Deaver is de internationale bestsellerauteur van dertig thrillers. Hij is vooral bekend door zijn series over Kathryn Dance en Lincoln Rhyme. In 2010 werd hij uitverkoren als auteur van de nieuwe James Bond-roman 'Carte Blanche'. Deaver heeft talloze prijzen in de wacht gesleept en woont in North Carolina.

Jeffery Deaver - Met huid en haar. Vertaling: MariĆ«tte van Gelder. Uitgeverij Van Holkema & Warendorf, 399 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 225 7155 2.

Geen opmerkingen: