05 juni 2014

Gesignaleerd 341 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

STEFAN AHNHEM - ZONDER GEZICHT

Bij uitgeverij Ambo|Anthos verschijnt vandaag 'Zonder gezicht' van de Zweedse scenarioschrijver Stefan Ahnhem.

De eigenzinnige rechercheur Fabian Risk heeft Stockholm verruild voor zijn geboortestad Helsingborg om daar een nieuwe start met zijn gezin te maken. Ze zijn nog niet gesetteld of Risk wordt gevraagd mee te werken aan een nieuwe zaak. Er is een moord gepleegd op een oud-klasgenoot van hem. De man is verminkt aangetroffen, met zijn handen afgezaagd. Niet veel later wordt een tweede klasgenoot vermoord. Risk vermoedt een link met het verleden en voelt zich persoonlijk betrokken.

Terwijl Risk en zijn collega's zich in de zaak verdiepen, realiseren ze zich dat ze te maken hebben met een moordenaar die gevaarlijker is dan ze ooit voor mogelijk hielden. Voor de veiligheid van de oud-klasgenoten biedt de politie ze bescherming op het bureau, maar onbedoeld halen ze hiermee ook de moordenaar naar binnen....

Stefan Ahnhem woont in Stockholm en heeft als scenarioschrijver gewerkt aan de Wallander-reeks. Hij heeft in de televisie- en filmbranche gewerkt en is bestuurslid van de Zweedse schrijversorganisatie. De vertaal- en filmrechten van 'Zonder gezicht' zijn aan zeven landen verkocht.

Stefan Ahnhem - Zonder gezicht. Vertaling: Bart Kraamer. Uitgeverij Ambo | Anthos, 480 pag., € 19,99. ISBN: 978 90 414 2531 7.

Geen opmerkingen: