28 maart 2014

Wordt verwacht 373 (nieuws, 2014)

NIEUWE 'STEPHEN KING' WERELDPRIMEUR VOOR NEDERLAND


Het nieuwe boek van de Amerikaanse bestsellerauteur Stephen King wordt een wereldprimeur voor Nederland. Deze belofte doet Kings uitgeverij Luitingh-Sijthoff in haar zomerbrochure. Tijdens Juni - Maand van het Spannende Boek wordt 'Mr. Mercedes' gelanceerd tijdens een grote Stephen King-dag in het Eye Filmmuseum in Amsterdam. ,,Als eerste ter wereld kunnen Nederlandse fans dan de nieuwe 'King' lezen'', aldus de uitgeverij.

'Mr. Mercedes' is een oorlog tussen goed en kwaad, weet Luitingh-Sijthoff. 'De meester van de suspense' heeft een inzicht in de geest van een geobsedeerde, krankzinnige moordenaar, die zowel 'even angstaanjagend als onvergetelijk' wordt genoemd.

Op een koude vroege ochtend staan honderden wanhopige werklozen in de rij voor een banenbeurs. Zonder waarschuwing racet een eenzame bestuurder in een gestolen Mercedes dwars door de menigte: acht mensen worden gedood, vijftien raken gewond. De moordenaar ontsnapt.

Maanden later wordt politieagent Bill Hodges nog steeds achtervolgd door de onopgeloste misdaad. Wanneer hij een krankzinnige brief ontvangt van iemand die zichzelf de 'Extra' noemt en dreigt met nog een gewelddadige aanval, ontwaakt Hodges uit zijn depressieve en wezenloze pensionering. Hij is vastbesloten om een volgende tragedie te voorkomen.

Van Stephen King (1947) zijn in Nederland en Vlaanderen meer dan zes miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.

Andere nieuwe titels:

Xenia Kasper - 'Nemesis' (september 2014). Maja van Tuijl, misdaadverslaggever met een eigen tv-show, duikt in de vermissingszaak van het nichtje van haar beste vriendin Tina. Ze ontdekt dat er al eens eerder een meisje in het chique Gooi is verdwenen. Ze raakt ervan overtuigd dat er in de regio een seriemoordenaar rondloopt.
C.J. Box - 'Winterdood' (juli 2014). Joe Pickett bevindt zich diep in de bossen rond de Rocky Mountains, waar een ijskoude winterstorm rondraast. In zijn linkerhand houdt hij zijn geweer en zijn rechterhand is vastgebonden aan het stuur van zijn auto. Lamar Gardiners zielloze lichaam hangt tegen de boom voor hem. De moord op Lamar is een waarschuwing: ga van deze berg af.
Kimberly McCreight - 'De laatste dagen van Amelia' (augustus 2014). Kate Baron wordt tijdens een overleg gestoord door een telefoontje. Haar dochter Amelia is geschorst van haar exclusieve privéschool. Als Kate bij de school aankomt, wacht haar verpletterend nieuws. Amelia is dood. Kate kan niet accepteren dat haar dochter zich van het leven zou beroven. Dan krijgt Kate een anonieme sms: 'Amelia is niet gesprongen'.
Val McDermid - 'De vervangster' (juni 2014). Jarenlang vochten psycholoog Tony Hill en rechercheur Carol Jordan tegen de misdaad. Nu is hun vriendschap over. Maar de misdaad gaat door. Een seriemoordenaar heeft het voorzien op vrouwen die veel op Carol lijken.
Preston & Child - 'Het verdwenen eiland' (augustus 2014). Gideon Crew krijgt een onmogelijke taak: hij moet een pagina stelen uit Het Boek van Columba, een zwaar beveiligd monnikenmanuscript van onschatbare waarde.
Mo Hayder - 'Wolf' (juli 2014). Veertien jaar geleden werden twee verliefde tieners meedogenloos vermoord in een bos. De hoofdverdachte bekende schuld en ging de gevangenis in. Nu is een gezin nog altijd bezig om de herinneringen aan de moord te verdringen. Maar de nachtmerrie in hun afgelegen huis op de heuvel keert weer terug.
Eric van Lustbader - 'De Bourne vergelding' (augustus 2014). Jason Bournes vriend Eli Yadin, hoofd van de Mossad, leert dat een vooraanstaand lid van het Poliburo van China, en een Mexicaanse drugsbaron, mogelijk handelen in iets dat dodelijker is dan drugs. Yadin overtuigt Bourne op onderzoek uit te gaan.
Lee Child - 'titel nog onbekend' (september 2014).De Franse president wordt van grote afstand neergeschoten. Slechts één man kan dit op zijn geweten hebben. En slechts één man kan hem vinden: Jack Reacher.

Geen opmerkingen: