16 maart 2014

Gesignaleerd 299 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

ALISON GAYLIN - EN ZE WAS

Bij uitgeverij Boekerij is verschenen 'en ze was', een nieuwe thriller van de Amerikaanse schrijfster Alison Gaylin.

Brenna Spector heeft een zeldzame neurologische afwijking waardoor ze geen enkele detail van haar leven kan vergeten: beelden, geluiden, smaken, geuren. Het begon in haar kindertijd, toen haar oudere zus in een vreemde auto stapte en nooit meer werd teruggezien, en het is van onschatbare waarde bij haar speurwerk naar vermiste personen.

Maar het heeft niet geholpen bij de zoektocht naar haar zus - en evenmin bij de vermissing van de zesjarige Iris Neff, spoorloos na een barbecue in een rustig forensendorp. Als elf jaar later weer een inwoonster verdwijnt, ontdekt Brenna verbanden tussen deze vermiste vrouw, het verdwenen meisje... en haarzelf.

Alison Gaylin was jarenlang journalist en schreef over een breed scala aan onderwerpen. Ze had banen die varieerden van performance art criticus tot tabloidverslaggeefster. Haar eerste boek 'Hide Your Eyes' uit 2005 werd genomineerd voor een Edgar Award voor Best First Novel. Met 'en ze was' won ze de Shamus Award.

Alison Gaylin - en ze was. Vertaling: Martin Jansen in de Wal. Uitgeverij Boekerij, 336 pag., € 15,00. ISBN 978 90 2256 644 2.

Geen opmerkingen: