06 maart 2014

Avond (nieuws, 2014)

THRILLERFEEST IN PAKHUIS


Pakhuis De Zwijger aan de Piet Heinkade in Amsterdam is de nieuwe locatie waar de Avond van het Spannende Boek wordt gehouden. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het cultuurhuis Felix Meritis de plaats delict zou worden van het komende thrillerfeest. Maar het zalencentrum waar de afgelopen twee jaar de aftrap voor de Maand van het Spannende Boek werd gegeven, is dit jaar failliet gegaan, waardoor organisator CPNB zich genoodzaakt voelde een nieuw onderkomen te vinden. En dat is dus De Zwijger geworden.

De programmering van de Avond van het Spannende Boek op donderdag 29 mei, wordt binnenkort vrijgegeven. Vaststaat dat de winnaars van de Schaduwprijs en de Gouden Strop dan gehuldigd worden. Ook is er weer een zitting van De Literaire Rechtbank en naar verluidt zal er ook een editie zijn van de door schrijfsters Annet de Jong en Carla de Jong geleide Literaire Thriller Salon. De Amerikaanse auteur Tess Gerritsen die het geschenkboekje heeft geschreven, is die avond eregaste.

De kaartverkoop gaat begin mei van start via de website van de Maand van het Spannende Boek.

GESCHENKBOEKJE
'Incendio' is de titel van het geschenkboekje dat Tess Gerritsen heeft geschreven. De novelle wordt in juni geschonken aan klanten die ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken besteden.

Over 'Incendio': Violiste Julia keert terug uit Italiƫ waar ze een bijzonder muziekstuk in een antiquariaat heeft gevonden. Op het moment dat ze voor het eerst de noten speelt, lijkt ze de grip op de muziek te verliezen. Als ze ontwaakt uit wat een trance lijkt, ziet ze haar dochtertje, besmeurd met bloed. Hun oude kat ligt dood op het terras.

Julia legt niet direct de link tussen de gewelddadige aanval van haar dochtertje en het muziekstuk, maar als het kort daarna nog een keer gebeurt, is ze overtuigd van de kwade krachten van het stuk. Hoewel haar familie en haar gezin haar niet steunen, gaat Julia op zoek naar de oorsprong van het muziekstuk. In Venetiƫ komt ze op het spoor van de componist.

De arts Tess Gerritsen (San Diego, 1953) debuteerde in 1986 en heeft inmiddels meer dan 25 thrillers op haar naam staan. Bij het grote publiek werd ze vooral bekend door thrillers als 'Sneeuwval', 'Het stille meisje' en 'De laatste sterft'. De serie rondom Jane Rizzoli en Maura Isles werd voor televisie verfilmd. In Nederland werd de serie sinds januari 2011 uitgezonden door NET 5. In augustus 2013 werd bekendgemaakt dat er een vijfde seizoen komt. Dit najaar verschijnt er een nieuwe thriller van haar hand.

Geen opmerkingen: