17 maart 2014

Wordt verwacht 371 (nieuws, 2014)

OOG VOOR CIJFERS

'Voor de fans van 'Homeland'', meldt uitgeverij Karakter bij de aankondiging van 'Ondergronds' van de Amerikaanse scenarioschrijver Drew Chapman. De uitgever belooft de lezer een dollemansrit van de beurs op Wall Street, via de casino's in Las Vegas naar de achterbuurten in kleine, Chinese dorpjes. De filmrechten zijn reeds verkocht.

Tussen de beurscijfers die continu omhoogschieten en dan weer zakken, blijkt een angstwekkende waarheid besloten te zitten. Amerika ligt onder vuur. De regering, de economie, de hele Amerikaanse samenleving is het doelwit van een meedogenloze vijand. Alleen, niemand weet. Behalve één man...

Garrett Reilly heeft oog voor cijfers. Hij ziet patronen en reeksen die niemand anders ziet, en dankzij die gave is zijn ster rijzende op Wall Street. Maar als hij in de gaten krijgt dat er 200 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties te koop wordt aangeboden tegen belachelijke prijzen, maakt zijn talent hem de meest gezochte man ter wereld.

Het Amerikaanse leger wil Garrett inlijven vanwege zijn bijzondere kwaliteiten. Zij hebben iemand nodig die hen leidt in een onzichtbare oorlog, die wordt gestreden op het ingewikkelde slagveld van de cybernetica en waar economisch, psychologisch, maar ook fysiek geweld niet wordt geschuwd. Het leger verzamelt een team van whizzkids en wonderkinderen om hem heen om te helpen.

Garrett en zijn team ontdekken dat China achter de aanvallen zit en de oorlogsdreiging stijgt al snel naar een kritiek punt. Maar om de aanval tegen te kunnen houden, is het essentieel om erachter te komen wat het doel ervan precies is. als Garrett en zijn team daarin worden gedwarsboomd, gaan ze ondergronds. De politie, de geheime dienst en een potentiële terroristencel proberen hen op te sporen en uit te schakelen.

Scenarioschrijver Chapman schreef onder ander mee aan de film 'Pocahontas' en het eerste deel van 'Iron Man'. Hij schreef en regisseerde zelf de arthousefilm 'Standoff' en bedenkt momenteel tv-series voor onder meer ABC en Sony. Chapman is getrouwd, heeft twee kinderen en woont afwisselend in Los Angeles en Seattle. 'Ondergronds' ligt vanaf juni 2014 in de winkel.

Andere nieuwe titels:

Brad Thor - 'Geheime orde' (juli 2014). De Federal Bank hoeft geen verantwoording af te leggen aan het Amerikaanse volk. Ze heeft een ongekende macht. Maar als de controle over de organisatie verloren gaat, dreigt de toekomst van het land in gevaar te komen. De vijf kandidaten die een kans maken om de Federal Bank te gaan besturen, blijken opeens spoorloos verdwenen te zijn. Daarom wordt geheim agent Scot Harvath naar Washington geroepen om de meest gevaarlijke jacht op Amerikaanse grond ooit te leiden.
Blake Crouch - 'Verlaten' (augustus 2014). Derde en afsluitende deel van de Wayward Pines-serie. In het stadje Wayward Pines wordt mensen verteld met wie ze moeten trouwen en waar ze komen te werken. Hun kinderen wordt geleerd dat David Pilcher, de schepper van het stadje, god is. Ethan Burke ontdekt het geheim achter het onder stroom staand hek dat het beschermtvtegen de boze buitenwereld erachter. Een geheim waardoor de gehele bevolking is overgeleverd aan een megalomane gek.Geen opmerkingen: