18 maart 2014

Vol met raadsels (nieuws, 2014)

NIEUWE SCHRIJVERSPRIJS VOOR ROOS BOUM

Schrijfster Roos Boum heeft met haar thriller 'Dode mannen moorden niet' de Nieuwe SchrijversPrijs 2013-2014 gewonnen. De prijs is een initiatief van uitgeverij Free Musketeers. Boum krijgt een bedrag van tweeduizend euro en een masterclass schrijven onder leiding van Yvonne Kroonenberg.

De schrijfster bestempelt haar boek als een 'thrillerachtige whodunit' over geheimzinnige moorden op familieleden en/of bekenden van de hoofdpersonen. Volgens de jury zit de thriller 'met een sterk plot en dito einde' vol met raadsels die doen denken aan de boeken van Dan Brown. Het boek was eerder overigens door vijf uitgevers afgewezen. 

Roos Boum is geboren in 1963. Ze was tot 2000 trainer in de paardensport en consulente bij een woningbouwvereniging. Vervolgens emigreerde ze naar Zuid-Frankrijk om 'back to basics' te gaan. ,,Ik leef in alle rust op een boerderijtje samen met mijn soulmaatje en zo'n 21 dieren'', aldus Boum op haar website.

Vanaf 2006 werkt ze in Frankrijk aan haar boeken. Daarnaast was ze onder andere redacteur voor het tijdschrift 'Pure Thrillers'. Vorig jaar won ze met haar korte verhaal 'De zee heeft geen nooduitgang' de eerste prijs in de verhalenwedstrijd van Prozaschrijven. nl.Geen opmerkingen: